Share |

Tipy na Varšavu z projektu Hit the East

foto Hit the East

Od 7. února 2013 přináší Hit the East speciální příspěvky z oblasti umění, módy, filmu a webu. Tentokrát navštívíme Varšavu.
Varšavě se přezdívalo Paříž východu. Její divoká historie jí dodává velké kontrasty a unikátní krásu.
Kam se vypravit?
 
Horn & More Concept Store
První avantgardní concept store ve Varšavě. Má ambice být obdobou pařížského obchodu Colette nebo 10 Corso Como v Miláně. Najdete tu známé značky jako Laduree, Lulu Frost, Shourouk nebo Losselliani a občas  se tu konají akce, na kterých prodávají své věci mladí designéři.
Kinoteka
 
Kinoteka je oldschoolové kino v místní budově jménem “Pałac Kultury” - kdysi to byl dar Sovětů poláklům a dodnes jde o známý symbol města. Monumentální sloupy a obří křišťálové lustry Kinoteky evokují náladu poválečného Polska. Filmy, které tu dávají, jsou ale naprosté novinky z celého světa. Mapa ZDE.
 

Czuły Barbarzyńca
Kouzelná literární kavárna a obchod. Hned vedle je univerzitní knihovna, tu si také nenechte ujít. Pokud sic hcete odpočinout u čerstvě namleté aromatické kávy a číst si, zajděte rozhodně sem. Mapa a info ZDE.
Další varšavské tipy ZDE.
O autorce:
Judyta Grodzicka pracuje jako specialistka na polskou módu pro agenturu WGSN a řadu časopisů. Pracovala i pro Diane fan Fursternberg a nyní žije v Miláně.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.