Share |

Tipy na Sofii z projektu Hit the East: Blešák

foto Hit the East

Od 7. února přináší Hit the East speciální příspěvky z oblasti umění, módy, filmu a webu. Tentokrát se podíváme zase jednou do Bulharska.
 
Provádějí nás Boris Missirkov a Georgi Bogdanov, filmaři a zakladatelé sofijské firmy AgitProp. Natočili několik dokumentů, které získaly mezinárodní ocenění - “Georgi and the Butterflies”, “The Mosquito Problem and other stories”, “Corridor #8” a "The Boy Who Was King". Kromě toho fotí pro časopisy a reklamní agentury.
 
Minule nám ukázali bar, kavárnu a místo, kde se prodává mladý design a vystavují fotky. Tentokrát se koukneme na blešák.
 
Koná se tu už po celé věky. Najdete ho na předměstí metropole - nekonečná ulice za cikánskou čtvrtí. Vlastně není, proč by sem člověk jinak chodil, ale o víkendu je to skvělý zážitek. 
Nejsou tu žádné stolky, zboží je vystaveno přímo na dekách na zemi. Začíná se brzy, mezi šestou a sedmou ráno. nejdřív staří harcovníci oběhnou nováčky a kouknou, jaké poklady by tu od nich mohly být k mání. 
Je skoro nemožné, abyste se domů vrátily bez lampy, knížky nebo gramodesky kapely, kterou jste poslouchali jako teeageři. My jsme tu našli většinu vybavené své kanceláře, od nábytku pro doplňky. 
A pozor: Je důležité smlouvat, obvykle se dostanete na polovinu až třetinu pvodně požadované ceny. Kdybyste za vypínač zaplatili celé euro a neusmlouvali to na 50 centů, zkazili byste prodejci radost. 
Mapa a info v anglištině a bulharštině ZDE.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.