Share |

Tipy na Sofii z projektu Hit the East

foto Hit the East

Seznamujeme vás s novým projektem“Hit The East”.
Od 7. února přináší Hit the East speciální příspěvky z oblasti umění, módy, filmu a webu. Tentokrát se podíváme na to, co frčí v bulharské metropoli.
 
Provedou nás Boris Missirkov a Georgi Bogdanov, filmaři a zakladatelé sofijské firmy AgitProp. Natočili několik dokumentů, které získaly mezinárodní ocenění - “Georgi and the Butterflies”, “The Mosquito Problem and other stories”, “Corridor #8” a "The Boy Who Was King". Kromě toho fotí pro časopisy a reklamní agentury a spíš než v nóbl klubu je najdete na některém z následujících míst:
 
 
TOVA je bar, který si otevřela dáma jménem Yoanna. Už ji nebavil svět velkého byznysu a korporací. Je to něco mezi barem, kavárnou a galerií a můžete si tu koupit nábytek od mladých lokálních architektů, pracujících pod značkou Funkt Architects. Pořád se tu něco děje - DJ vystoupení, autorská čtení, malé výstavy grafik a fotek... Mapka + více info ZDE.
 
SKLADA je místo pro mladý design. Pvodně to byl showroom pro designové kousky mezinárodních firem, dnes vůbec nevíte, co tu všechno můžete potkat. Sídlí v budově tiskárny, kde se dřív vyráběly všechny bulharské školní sešity. Specialitou je "mobilní galerie" Photo Kiosk na kolečkách. Mapa a info ZDE.
 
SKARABAR znamená "grill bar". Celké menu včetně dezertů se vejde na jednu A4, ale kalit ajídla je tu skvělá. Pokud si chcete dát opravdový steak a výborný salát, jděte sem. Místní specialita jsou párky s anýzem - domácí! Mapa a další info ZDE.

 

 
Příště: Blešák v Sofii
www.missirkovbogdanov.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.