Share |

Tipy na Moskvu z projektu Hit the East: Chochlovka

foto Vita Aniškova

Seznamujeme vás s novým projektem “Hit The East”. Tentokrát se podíváme do Moskvy.
Od 7. února přináší Hit the East speciální příspěvky z oblasti umění, módy, filmu a webu.
Chochlovka vypadá jako obyčejný dvůr ve středu Moskvy. Stojí za návštěvu už jen kvůli tamějším grafiti. 
řada designerů a nekonvenčních firem jako Cheap Trip tu našla ideální místo pro své aktivity. V poseldních třech letech je to mezi mladými lidmi nesmírně oblíbené místo. 
V Chochlovce najdete řadu jedoduchých interiérů, jejichž výzdobou jsou různé formy grafického umění. Dělají tu i skvělou kábu, což v Moskvě není zdaleka pravidlem. Najdete tu taky spoustu nápadů na jídla, které si můžete "ukrást" do své kuchyně.
Najdete tady hodně obchodů. Vypravila jsem se sem s fotografkou Olejsou a našly jsme spousut věcí. Ruské odznaky, jen 50 rublů za jeden. Obchody plné věcí pro hipstery. Skutečné hipstery. Ano, to slovo bylo v módě před pěti lety, ale popisuje to dobře. 
 A ty motýlky! Musím nějaký mít... nebo si jen nakoupit na nějakou velkou party. Olesje se líbí zelená saténová sukně až na zem. Mně se ale víc líbí v pandím svetru. Nebo brýle bez dioptrií, ve kterých budete vypadat jako alternativní intelektuálové? Tyhle věci můžou být geniální... odpadky i umění.
 
Kudy tam: Metro na stanici Kitaj-gorod, adresa je Chochlovský pěreúlok 7 (Хохловский переулок, д. 7, метро «Китай-город»), mapka je zde.
 
Vita Aniškova je ruská studentka designu, překladatelka a novinářka. V roce 2009 dokončila státní univerzitu v Moskvě, později se přestěhovala do Benátek. Tam studuje návrjářství na univerzitě IUAV.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.