Share |

Solomun a Young Fathers na Metronomu

 
METRONOME PŘIVEZE YOUNG FATHERS S HUDBOU K NOVÉMU TRANSPOTTINGU I DJ SOLOMUNA, KTERÝ KONCERTY VYPRODÁVÁ ZA PÁR MINUT
Vystoupení nové britské hvězdy popu a hip-hopu Young Fathers, ověnčené prestižní cenou Mercury Prize, a našlapaný djský set producenta a majitele úspěšného německého labelu Diynamic - DJ Solomuna s tím nejaktuálnějším z house music. To jsou další zahraniční položky v programu Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti. 
 
„DJ Solomun hrál v Česku jen dvakrát a obě jeho vystoupení byla za pár minut vyprodaná. Na festivalovém pódiu u nás navíc nikdy nevystupoval, o to bude jeho set mnohem více zajímavější,“ říká hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová o původně balkánském mladíkovi, kterému se podařil zásah na celosvětové scéně house music. „Řadu let byl uznávaným undergroundovým DJem. Jeho jméno kulminovalo v roce 2012, kdy byl zvolen DJem roku. Svým novátorským přístupem v podstatě redefinoval evropskou house music scénu, remixování i DJing tím, že na stavební kamenech housové hudby postavil úplně nový vlastní styl. A přesně to předvede divákům na Metronomu,“ doplňuje Šubrtová s tím, že za poslední dva roky posbíral Solomun dalších třináct prestižních cen pro DJe.
Prestižní cenou se může pochlubit i nejprogresivnější skotský hiphopový export, Young Fathers. Příběh Alloysiouse, Kayuse a G má prvky pohádky. Od svých hip-hopových začátků, kdy jim bylo 14, přes první DIY nahrávky či smlouvu s legendárním undergroundovým labelem Anticon, doputovali během deseti let až na největší podia Evropy, vydali desky u Ninja Tune/Big Dada a získali Mercury Prize. „Letošní rok kapelu zastihl v rámci příprav k soundtracku pokračování filmu T2 Trainspotting. Očekáváme, že nové skladby zahrají i u nás a doplní je nejlepším materiálem z předchozích alb. Jejich vystoupení jsou proslulá neskutečnou energií. Bylo by proto škoda si je nechat ujít,“ dodává Šubrtová.
 
 
Metronome Festival Prague
23. - 24. 6. 2017
Místo konání: Areál Výstaviště 
www.metronomefestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.