Share |

Metronome Festival očima Deerkerol

foto: DEERKEROL / Iggy Pop

Warm Up:

No Distance Paradise.
Tyhle kluky z Olomouce sleduju už pěkně dlouho. Poprvé jsem je viděla tuším v r. 2011 a přesně si pamatuju ten pocit, který jsem měla z jejich hraní. "Jo, tam je něco s obrovským potenciálem, když to kluci nepo*rou, nebudou samožeři a naopak budou pilný a pokorný, bude to skvělý"... A ono se to díky bohu fakt stalo! Jen za poslední rok udělali tak obrovskej kus práce! Ať jde o pódiovej projev nebo třeba Marcelův zpěv. Je slyšet, že na sobě tvrdě maká. Získává časem i na jistotě a jeho vystupování na pódiu tak nepřipomíná hraní na městkých slavnostech, ale na světový úrovni. Jistě jste si všimli, že ted děsně táhne jejich singl "Ghost"... Aby ne, je mega super. Ale co je ještě lepší je jeho koncertní zpracování! Ve studiový verzi je song mnohem víc kompaktní, na pódiu vás NDP nechají nakouknout víc "dovnitř", je to čistý a niterný. Jsem moc ráda, že z toho netěžej jen jako z "hiťáku". Je vidět, že k týhle skladbě maj opravdu vztah, ať už z hlediska obsahovýho sdělení nebo hudebního zpracování. Těším se co mě od kluků čeká příště. PS: Martyn Starý je skvěle nazvučil, musím se přiznat, že až takhle dobrej sound jsem nečekala.

Day 1:

IGGY POP.
Viděla jsem legendu svýho srdce!
Zakladatel stage divingu - Iggy  je pořád krásnej chlap, kterej ví, že neholit si podpaží je sexy! (doporučení pro muže)...
Sakra on ve vteřině smetl většinu interpretů, který jsem až do teď považovala za mý koncertní vrcholy! Security guys si s ním ani v jeho témeř sedmdesáti skoro nevěděli rady a spousta teenagerů kolem, který přišli na The Kooks, nechápali, co se děje (smích). Miluju punk 60. a 70. let,(to je totiž ten pravej, nefalšovanej, ne jako ty dnešní mnohdy dost směšný a pozerský divno-metalový počiny) byla jsem v sedmým nebi! Když se pak nad nás snesla bouře a začalo lejt jak z konve, bylo to krásný, a pražáci zažili, co to znamená letní festival :)
Zvuk byl špinavě prvotřídní a Iggyho hlas nepřekonatelnej. Takže pro mě satisfakce za to, že jsem v éře, kdy Iggy řádil v CBGB OMFUG, nežila, haha! I am the wild one!

The Kooks:
Logicky byli samozřejmě dobrým předskokanem Iggymu, už proto, že inklinují k hudbě 70.let Nicméně tihle miláčkové Británie mi hudebního uspokojení příliš mnoho nepřinesli, i přestože je registruju dobrých osm let. Já vám nevim... pro mě to nikdy nebyl vrchol současný britský, indie rockový scény. (nebavím se o kapelách jako Blur, Bloc Party nebo Oasis..) Pro mě jsou na vrcholu Alt-J, The Subways nebo třeba irský Two Door Cinema Club. Zarážejícím faktem pro mne bylo zjištění, že jim obrovská část fanoušků od front row až po zvukaře nerozuměla! A to zase tak silnej britskej přízvuk Pritchard neměl. Teenageři by měli začít trénovat :)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.