Share |

Přehlídka netradičního filmu láká na erotiku

repro k akci

Mladá Boleslav bude mezi 27. – 29. zářím 2012 hostit v pořadí 3. ročník Přehlídky netradičního filmu, která se zabývá zobrazováním nahoty a tělesnosti v audiovizuálním umění a médiích. Letos je ústředním tematickým zaměřením PNF erotický komiks. Během tří dnů bude uvedeno celkem 11 snímků, 4 prezentace a 3 koncerty. Nový kabát díky skupině graffity writterů dostane 43 metrů dlouhá zeď Domu kultury (DK), která se nachází hned vedle vchodu do festivalového centra. Na návštěvníky také čeká výstava eroticky laděných obrazů v prostorách DK. Hudební program bude zastoupen projekty, jako To žluté co máte na kalhotkách, rapery Řezník a De Sade (Sodoma Gomora) a Piča z hoven.

Tematickým zaměřením 3. Přehlídky netradičního filmu je erotika v komiksech. „Návštěvníci přehlídky budou v širším kontextu seznámeni nejen s koncepcí a teorií u nás stále populárnějšího fenoménu grafických románů, ale také s barvitou historií a evolucí erotického komiksu,“ představil koncept letošního ročníku supervizor Jan Černík.
Dramaturgie PNF se zaměří například na portrét jednoho z nejvýznamnějších autorů a kreslířů amerického undergroundového komiksu, Roberta Crumba. Hlavní dramaturg přehlídky Jan Gál k programu dodává, že: „Diváci se budou moci setkat s dnes již kultovní adaptací komiksového dobrodružství francouzské Barbarelly, která si našla svůj předobraz v Brigitte Bardot, erotickou variací heroického putování Flashe Gordona nebo adaptací lechtivých románů populárního italského kreslíře Milo Manary.“ Přehlídka netradičního filmu uvede také několik dalších, neméně významných snímků, v nichž výrazně dochází k prolínání komiksové stylizace, jakým je i experimentální snímek Sex in the Comics.

PROGRAM PNF 2012:
Filmy promítané na PNF jsou: Barbarella, Erotic comic girl, Flesh Gordon, Golden Boy: Sasurai No O- Benkyo Yaro, Lé Declic, Le Parfum de l´invisible, Sex in the comics, Sexational, Vampirella, Béčko, Crumb, Octobriana & the finger of Lenin

Všechny programové položky jsou ohodnoceny speciálním ratingem. Filmy jsou ohodnoceny třístupňovým měřítkem podle speciálních kritérií (například podle množství a délky erotických scén ve filmech). Diváci se tak nemusí bát, že by v kinosále viděli něco nepatřičného.

Prezentace, přednášky: Autorské čtení Vladimíra Párala, obsahující průřezové úryvky celou jeho tvorbou, bude doplněno o ukázky z filmových adaptací jeho románů (například Soukromé vichřice, Milenců a vrahů či Katapultu). Pan Páral se po roce vrací na přehlídku, minulý rok PNF uvedlo retrospektivu nazvanou Vladimír Páral: Profesionální muž. Autorská prezentace Jana Gemrota, současný český malíř s hyperrealistickým projevem na PNF3 osobně představí svou dosavadní tvorbu. Šimon Kubec představí publiku erotické kresby a karikatury mladoboleslavského rodáka Františka Gellnera. Dále budou představeny komiksy a prezentace tvorby Tomáše Kopřivy, a návštěvníky čeká i přednáška o teorii komiksu podle Jana Hrdiny.

Festivalové centrum je letos opět umístěno v Divadelním sále Domu kultury (DK) v Mladé Boleslavi (Dukelská 1093, Mladá Boleslav), vchod do prostoru je ze zadní strany budovy DK. Doprovodný hudební program se letos tradičně odehraje v klubu U-turn pub (Pražská brána 111, Mladá Boleslav).

Filmových představení se mohou zúčastnit pouze zájemci starší 18 let.
http://www.netradicnifilm.cz/ http://www.facebook.com/netradicnifilmy http://www.jangemrot.com/ http://reznik.znk.cz/ http://picazhoven.bandcamp.com/ http://tozlute.sweb.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.