Share |

LUS3, Navigators a další na Ladronkafestu už tuto sobotu

logo

Již v sobotu 15. září se na pražské Ladronce odehraje největší středoevropský festival volnočasových aktivit Ladronkafest. V parku plném více než 60 klasických i naprosto originálních volnočasových aktivit se budete bavit, inspirujete se a naučíte novým dovednostem, zasoutěžíte si o sportovní i velmi netradiční ceny. Festival se odehraje v areálu parku Ladronka v Praze 6 a vstup je tradičně zcela zdarma. Večer jeviště ovládnou živé koncerty Navigators, Marimba Live Drums a LUS3.

Vrcholem nabitého dne bude koncert soul-popové kapely Navigators. Sedmičlenná skupina zazářila v semifinále známé soutěže mladých talentů Coca-Cola popstar v roce 2005 a krátce nato si našla své fanoušky nejen u nás.

Večerní řádění v sobotu na Ladronce zahájí populární nadupaná elektro-popová kapela LUS3 a v jízdě budou pokračovat mladí energičtí bubeníci Marimba Live Drums. Hudební program obohatí Soutěž studentských kapel, v které se představí pět skupin
a diváci sami vyberou, která si odnese vavříny.

V soutěžích můžete vyhrát super ceny, ať sportovní, pro zábavu nebo pro vyzkoušení něčeho nového. Abyste stihli vidět na Ladronce vše, půjčíme Vám na stánku AGang kolo ZDARMA. Na ty, koho znudí tradiční skateboard a mají chuť naučit se něco nevídaného, čeká longboardový workshop pod vedením Lenky Salačové, jedné z nejlepších longboardistek na světě. Vyzkoušejte si "skejtování" trochu jinak při fingerboardingu! Nebo si zahopsejte na poweriserech, kangoo jumps, balanc si procvičíte na jednokolkách, a nebo v lanovém centru na nízkých lanech. Zdolávat překážky můžete zkusit také na stanovišti parkour.

Pro týmové hráče bez ohledu na věk tu máme fotbalové dovednosti, floorbal, lacrosse, prezentaci amerického fotbalu v podání Prague Panthers a Prague Lions
a rugby s klubem Tatra. Tradiční švédská hra KUBB spočívá v přesném házení dřevěných kolíků. Zkuste se svým týmem zdolat všechny soupeřovy figury! Nebo si přijďte vyzkoušet, jak se hraje TCHOUKBALL, týmová míčová hra s trampolínami. Letos také budete moci shlédnout mistrovství ČR ve SLACKLINE a sami si vyzkoušet chůzi po laně pod vedením zkušených instruktorů. Pokročilí milovníci této moderní sportovní disciplíny určitě ocení možnost konzultace s absolutní českou špičkou mistrů ve slackline.

Sportovní program vyvrcholí Mistrovstvím světa ve WOODKOPFU. Jde o naprostou novinku mezi volnočasovými aktivitami, kterou na festivalu osobně představí její milovníci Vladimír Čech a Ivan Trojan. Ti vysvětlí, jak se z balancování „fošny“ na „kebuli“ může stát gentlemanský sport vrcholových kvalit. Kromě samotného mistrovství se odehraje i řada exhibičních zápasů, které bude vtipně komentovat náčelník Unie WOODKOPFu, herec Ivan Řezáč, a další zkušení a známí „kebuláči“.

Budoucí DJs všech věkových kategorií se mohou zúčastnit COOL-DJ-SCHOOL, kde je do svého řemesla zasvětí DJs Bica
a Ezop. Letos se také chystá velké překvapení v podobě tzv. DANCE MOB – velkolepé akce, při které se roztančí celý festival. Chcete-li se stát jeho součástí, naučte se taneční sestavu a předveďte se v sobotu na Ladronce! Všechny informace najdete na webu akce.

Pro klidnější zvídavé povahy je určena zóna workshopů. Mezi nimi najdete výrobu šperků, točení keramiky, pouštění draků, korálkování, pletení z pedigu, rozdělávání ohně třením dřev a křesáním. Každý si může vyzkoušet, jaké by to bylo živit se jako tesař, kovář či tkadlena v dávných dobách. Navštívíte dílnu plstění ovčího rouna ale také domácí laser, bubnování, modelářství představí Stanice Techniků DDM.

Rádi byste se seznámili a vyfotili s vyznavateli Star Wars v kostýmech? Máte rádi moderní společenské deskové hry? Zkusili jste někdy poznávat braillovo písmo
a hmatové obrázky? Chcete získat průkaz mladého zdravotníka s lektory Asociace českých zdravotníků či sledovat, jak se maskují "filmová" zranění? V sobotu na Ladronce se vám vše splní!

Na festivalovém podiu se budou střídat ochutnávky jednotlivých aktivit se Soutěží studentských kapel a taneční show v podání skupin Caramelka, Fantasy dance studio, Four Taps. Street Church vám ukáže, jak se tančí breakdance.

Celodenní program nabízí pestré vyžití pro všechny. Pro pohybuchtivé mladé i dospělé jsou připraveny lekce stepu, tance, capoeiry, workshopy aikido, taekwondo, sebeobrany pro ženy, pouličního boje pro muže nebo escrimy - filipínského bojového umění se zbraněmi či historický šerm. Malé i velké bude bavit cvičení na tyči včetně šplhu, horolezecká stěna, závody koloběžek a kol, žonglování, točení s míčky na provázku "poi" či točení s tyčí, triky s yoyem, děti sportovně naladí i prezentace šermu a pětiboje TJ Dukla, fit testy a travní lyže nebo chůdy Sokolu Praha. Můžete navštívit stánek s měřením tělesného tuku, poradenstvím a desetiminutovým fitness cvičením pro ženy.

Sportovci vám ukážou, co umí létající disk, vyzkoušíte hry ultimate a discgolf. Vyzkoušíte si skateboarding na překážkách, k dispozici bude PUMA U-rampa, na které rozproudí akci exhibice špičkových jezdců. Návštěvníky dále čeká vystoupení profesionálních sportovců letních extrémních sportů ve Funboxu v režii Jana Valenty, trojnásobného Mistra světa ve Freestyle BMX a účastníka závodu X-GAMES. O zdraví všech návštěvníků se postarají profesionálové z Asociace samaritánů České republiky.

“Na Ladronkafestu si zkrátka každý najde přesně to, co je jeho srdci i schopnostem nejbližší. Pořadatel Městská část Praha 6 nabízí bohaté menu aktivit, soutěží a cen pro holky, kluky i jejich rodiče. Vstupné je tradičně zdarma,“ uvedla starostka Marie Kousalíková.

Termín: 15. 9. 2012 od 11:00 do 22:00
Místo: park Ladronka, Praha 6
Web: www.ladronkafest.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.