Share |

Marimba Live Drums: setkání generací přes rytmy

foto archiv kapely

Bubenická show Marimba Live Drums má široký rozpal. Kromě vlastní tvorby a popových hitů hraje laronu, jazz i klasiku, objevuje se v divadlech i na akcích pro školy. "Soubor má jasný cíl ... a tím je předat posluchačům velkou radost z rytmu, krásných melodií a ukázat velkou škálu bicích nástrojů," tvrdí o sobě tahle parta, která pracuje mj. s marimbou, vibrafonem a samplerem. Zeptali jsme se na pár podrobností hned několika členů souboru.

Jak dlouho fungujete?

Já (pan Kabát, zakladatel) v sobě nosím myšlenku bubenické kapely už od doby, kdy jsme dostudoval konzervatoř, ale nepovedlo se mi ji dlouho udělat s velkými muzikanty.

Zakládal jsme už několik kapel, třeba Žentour, dostal jsem taky padáka v orchestru FISYO, protože se soubor rozpustil. Snažím se, aby členové naší kapely nedělali ty samé chyby. 

Jsme i o setkání generací (jdnomu z členů je 15, jiný je padesátník, pozn. red.), lidi často třeba po našem vystoupení v Talentmánii nechápali, že spolu můžeme mít takové dobré vztahy.

Jak často zkoušíte?

Každý týden. 

Kromě marimby jsem slyšel i hodně basových zvuků, kde se tam berou?

Marimba má krásný basový zvuk, ale nepodařilo se nám ho dostat do clekového soundu, i když jsme dávali snímače na každý kámen - je to akustický nástroj. proto pouříváme i sampler.

Viděl jsem vás v divadle - máte docela velký aparát, jak ho převážíte a kde hráváte?

V malých klubech, jako je třeba v klub v Dobříši, i na velkých akcích, záleží, co si lidi vymyslej. Rádi děláme i představení na míru.

 

Nejbližší vystoupení Marimba Live Drums budou 1. 6. v Uhříněvsi a 10. 6. v Písku. Data dalších koncertů najdete na www.marimba.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.