Share |

Poznejte sousedy a zažijte město jinak

logo

Na ulici se postaví stoleček s kávou a kolemjdoucí si k vám přisedne na kus řeči, děti si malují na chodník a soused zahraje na kytaru. To vše se může snadno stát během zářijového festivalu Zažít město jinak, který se v Praze pořádá v sobotu 22. září v odpoledních a večerních hodinách. Festival pořádá iniciativa Auto*Mat.

Letos se sousedská slavnost, která má za cíl oživit ulice hlavního města, koná už posedmé. Festival se původně pořádal na Smetanově nábřeží a později na Vinohradech, ovšem za poslední dva roky se významně rozrostl. Nyní se připravuje program ve více než 20 městských částech, například na Žižkově, v Dejvicích, Vršovicích nebo v Braníku. Už loňský ročník zaznamenal velký úspěch, když se na Vinohradech uspořádala živá mexická fiesta a na Letné vznikl před kinem Oko prostor plný her pro děti. Letošní program nabízí ještě větší množství zajímavých aktivit, včetně promítání, výměnných bazarů nebo pouliční hudby.

Sousedská slavnost je pořádána lokálními spolky a sdruženími. Místní si sami vymýšlejí program a zapojují do něj své přátele a sousedy. Celou akci pak zastřešuje sdružení Auto*Mat, které je tvůrcem myšlenky a které se dlouhodobě se snaží o zlepšování kvality života ve městě.

Slavnost odstartuje v 10 hodin dopoledne z dolní části Václavského náměstí tradiční Velká podzimní cyklojízda. Po necelých deseti kilometrech pohodové jízdy centrem Prahy a po zhruba hodině a půl se vrátí na pěší zónu na Václavském náměstí, kde bude zakončena slavnostním rituálem společného zvedání kol nad hlavu.

Více informací a program slavnosti naleznete na

www.zazitmestojinak.cz

www.facebook.com/zazitmestojinak


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.