Share |

LUS3? Diskopankové peklo!

E-clash-trash-diskopanková formace hrála v Crossu
LUS3
Pája Hartmanová aka Holka s kytkou - http://rybynemajnohy.rajce.idnes.cz/

Pokud se vám líbí elektronika, pank a futuretro diskotéka, máme pro vás tip - LUS3. Ve čtvrtek se v Crossu uskutečnil jejich poslední klubový koncert před festivalou sezónou, která vyvrcholí vydáním tolik očekávané nahrávky. Už jen proto byste na ně měli zaostřit. A v létě zajít. A na podzim poslechnout jednu z nejsledovanějších a dost možná i nejzásadnějších desek letošního roku.

SEXY NEONY SLEČNY VERONIKY

Ze jména kapely lze vyčíst jediné - LUS3 (někdy také nesprávně označovani termínem Luštěla) jsou světlem na konci temného tunelu, zvaného pražská scéna. Byť ještě jasně a vytrvale nezáří, spíše neonově problikávají - to když hrají v bizarních prostorech alá Óčko Music Club -, přesto je vítáte s otevřenou náručí. Pusu otevíráte, když ji otevře i nová frontwoman kapely, Veronika Kratochvílová (někdy také správně označovaná jako ta, co vymyslela termín pražské chlamýdie). Ještě než začne zpívat, vyrazí vám dech její tryskající sex-appeal a svůdné pohyby alá La Petite Sonja. Pěvecky se Sonje Veronika rovnat zatím nemůže, sexuálními pózami a hrátkami ji však již zdatně konkuruje.

Když konečně začne zpívat, slouží její zneklidňující rozostřený vokál jako jízdenka dekadentním metrem do Berlína či Hamburku. Právě s tamními kapelami se mohou LUS3, se svou diskopankovou produkcí, směle srovnávat. A pokud hledáte místo, kam se LUS3 hodí nejvíce, byla by to párty v berlínským / hamburským metru, v podzemí. V pražských podmínkách hledejte alternativu na koncertě v Crossu.

PONĚMČENÝ CROSS

Odkaz na základy němectví přišel při čtvrtečním vystoupení již v úvodní písni "Disko", která poněmčila celý Cross. A co bylo nejvíce potěšující, nebylo to o one-woman šou, ale o exhibici všech členů ansámblu. Jejich krátký, devítipísňový set byl po všech stránkách pozitivně nabitý. Derniéra - slavnostní ukončení jedné etapy vývoje a směřování kapely - proběhla na překvapivě vysoké úrovni. I proto lze mladým bojovníkům a bojovnici proti šedi odpustit, že se část koncertu potýkali s nedostatkem koncentrace (naopak enthusiasmus jim nescházel); že se při některých písních vloudila idea, proč nevyměnit živého bubeníka za umělý automat; že občas Veronika jela tak říkajíc na půl plynu, nebo že loupila v ideovém trezoru Cobry Killer. LUS3 v Crossu? Pětasedmdesátiprocentní zážitek. Prostě takový lepší, silnější, hořlavý, mírně halucinogenní absinth...


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.