Share |

První večer módních přehlídek v rámci DesignblokPremierFashionWeek

foto: Magda Žůrková

Kostel sv. Šimona a Judy včera hostil prví večer plný módních přehlídek, který je stěžejním programem DesignblokPremierFashionWeeku. Mimo tuto událost je sídlem symfonického orchestru FOK a je vyhlášeným koncertním sálem. Unikátní interiér kostela, který byl vysvěcen roku 1620 a o sto let později přestavěn do dnešní barokní podoby, dodává této akci neobvyklou podobu.

V průběhu Designbloku zde proběhne osmnáct přehlídek domácích i zahraničních tvůrců. Hned na úvod se představili vítězové Designblok Talent Card, kteří získali možnost bezplatné prezentace svých kolekcí na Designbloku. Jsou jimi studenti VŠUP Daria Makeeva, Kateřina Plamitzerová a Lukáš Spilka.

Daria Makeeva - kolekce „NostalgiaNow“ je inspirovaná ruským rolnickým oděvem z přelomu 19. a 20. století. Daria zkoumá estetický a emocionální potencionál tradičního slovanského oděvu. Minimalistické oblečení v černé barvě doplňovaly jen bílé ponožky v kotníkových botách a černé úpletové čepice, jež dodaly jednotlivým outfitůmmoderní podobu.

Kateřina Plamitzerová - „Tradice vol. 2“ se volně inspiruje folklórem. Zároveň však působí velice sportovně a modelky se obuly do bot určených právě na sport. Kontrastem je i nadýchaná organza v dívčích barvách, ze které jsou ušity vzdušné šaty a overaly. Na přehlídce je doplnily lesklé legíny. Kolekce tedy byla představena ve zcela jiném a netradičním kontextu.

Lukáš Spilka - „Animal vs. Minimal“je kolekce objektů prezentovaných na lidském těle a staví na nekonečné animálnosti v našich genech. Lukáš použil přírodní motivy a materiály. Strnulá chůze modelek v komplikovaných a ne zcela nositelných modelech, které dokazovaly návrhářům um, ohromila diváky.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.