Share |

Fashion Scout přehlídky v rámci LFW

foto: Simon Armstrong

Přehlídky Fashion Scout jsou nejen součástí Londýnského FashionWeeku, ale i Pařížského. Začínající, méně známí nebo mezinárodní designéři zde mají možnost předvést své kolekce, v září 2014 již po čtrnáctou sezónu. Čím dál více respektovanému Fashion Scout se už podařilo uvést mnoho úspěšných návrhářů, jako David Koma, William Tempest, FelderFelder nebo CraigLawrence. Následují vybraní designeři z posledního Londýnského týdne módy:
 
HannahWilliams (v rámci „Ones to Watch)- londýnská návrhářka tvořící mírně futuristické kolekce za pomoci nejrůznější materiálů se nechala inspirovat sochami Daniela Avchena z 20. let. Při přehlídce představila kolekci v pastelových barvách vytvořenou z převážně tvarovaného silikonu, který perfektně drží tvar. Právě výrazné siluety upoutávaly na jinak jednoduchých modelech.
http://hannah-williams.net
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/collection-ones-to-watch-ss14-hannah.html
 
Anton Belinskyi (v rámci „KievFashionDays“)- kyjevský návrhář se aktivně podílí na budování seriózního módního průmyslu na Ukrajině. Jeho poslední kolekce je jakousi studií barev, tvaru a textur. Právě s těmito prvky experimentuje za pomoci dvou hlavních barev- azurově modré a zlaté.
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/exhibition-anton-belinskiy-ss14-kiev.html
 
RCR Khomenko (v rámci „KievFashionDays“)- Výrazné a odvážné potisky látek je to první, co vás u této kolekce zaujme. Khomenko se inspirovala u dětí a jejich pohledu na svět, hlavně při výběru hravých látek. Jednoduché a perfektně střižené modely je skvěle doplňují.
https://www.facebook.com/RcrKhomenko
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/catwalk-kiev-fashion-days.html
 
Eugene Lin - kolekce studenta Central St. Martins na příští sezónu s názvem „Valkýra“, jejíž konecpt mě opravdu nadchl. Bohužel na modelech nebyla inspirace norskou mytologií nijak znát a i přes to, že čisté linie, digitální potisk a kontrast bílé, sytě oranžové a černé barvy spolu fungovaly dobře, byla jsem mírně zklamaná.
http://eugene-lin.com/
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/collection-eugene-lin-ss14.html
 
Lug von Siga - turecká návrhářka předvedla mírně dekadentní, sofistikovanou kolekci s prvky tribalu. Uhlazené, ale složité účesy doplňovaly ženské oblečení s výraznými detaily. (viz. fotogalerie výše)
http://www.lugvonsiga.com
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/collection-lug-von-siga-ss14.html
 
Yeashin- extrémně dívčí kolekce Yeashin Kima, který se tentokrát inspiroval také středověkem, takže nechyběly ozdobné prosíšavané látky ani perly. Oblečení opravdu evokovalo teplé počasí a usměvavé modelky se procházely po mole v doprovodu hudby z filmu Amélie z Montmartru. Trošičku přeslazené, avšak milé.
http://www.yeashinkim.com/
http://thefashionscoutsept09.blogspot.co.uk/2013/09/collection-yeashin-ss14.html

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.