Share |

Prémiová značka Vitra doplňuje portfolio DesignVille

foto: DesignVille.cz / Dřevěný pták Eames House Bird od Vitra cena 4 902 Kč

Mimořádně oceňovaná rodinná značka Vitra je nejnovějším přírůstkem v nabídce prémiového online obchodu DesignVille. Aktuálně dostupné doplňky již brzy doplní i kultovní židle Eames a další nábytkové solitéry, které se v nezměněné podobě a s důrazem na kvalitní a detailní zpracování vyrábí dodnes. /GALERIE/
 
Doplňkům vévodí často zmiňovaný dřevěný ptáček Eames House Bird, jehož vznik byl inspirován americkými folklórními tradicemi a pochází z designerské dílny manželů Charlese a Ray Eamesových. Traduje se, že jeho první verze sloužily jako strašák proti nenasytným vranám a byly pravděpodobně vyrobeny už na začátku dvacátého století.
 
50. a 60. léta minulého století dala vzniknout dalším signifikantním kouskům  manželů Eamesových– hravým věšákům Hang It All i již zmiňované ikonické židli Eames Chair. Další, samostatnou kapitolou historie designu 20. století, jsou nástěnné hodiny otce amerického modernismu George Nelsona.  Ručně vyráběné a malované, designovými nadšenci velmi oblíbené, dekorativní dřevěné panenky Gir pochází z dílny další výrazné postavy amerického poválečného designu,  Alexandra Girarda, který je autorem i typických grafických vzorů na překližkových tácech nebo kvalitním porcelánu.
 
Charakteristický sortiment značky Vitra, který patří už od padesátých let minulého století k totální designové špičce, zaujme nejen inovativními ekologickými postupy při výrobě, ale především prvotřídní kvalitou zpracování.
 
Více informací o produktech Vitra hledejte na blogu DesignVille.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.