Share |

Kultovní dánská značka Stelton s šedesátiletou tradicí nově na DesignVille.cz

foto: Ikonická kolekce Cylinda od Stelton - design Arne Jacobsen, cena od 970 Kč DesignVille.cz

Nejnovějším přírůstkem v portfoliu prémiového online obchodu DesignVille je kultovní dánská značka Stelton, která se po více než šest desetiletí specializuje na výrobu nádobí a doplňků do domácnosti. /GALERIE/
 
Pomyslnou vlajkovou lodí je bezesporu oválná nerezová kolekce Cylinda Line, kterou pro Stelton navrhl již v roce 1967 velikán dánského designu Arne Jacobsen. Kulatý tvar má další oblíbená linie, nestárnoucí, maximálně funkční termoska EM77 od Erika Magnussena s ikonickým vzhledem připomínajícím ptáčka, nebo frenchpressy a konvice v několika barevných a materiálových provedení.
 
Skandinávské kořeny nezapře také kolekce konvic a termosek na kávu či čaj Emma, která přímo láká k posezení v čisté venkovské přírodě, zatímco tvarosloví kolekce Theo našlo svou inspiraci na Dálném východě.
 
O značce Stelton:
Stelton, to je hlavně tradice, elegance a nadčasovost. Více slov není třeba, neboť právě tyto tři vystihují nejlépe firemní heslo “Stelton state of mind” a to, co ctí designéři i zákazníci již od roku 1960. Právě tehdy se dva kamarádi z vojny pustili do podnikání a malou oklikou se dostali až ke spolupráci s továrnou na výrobu nerezového nádobí. A tehdy, spojením křestních jmen Stellan a Carton, vznikl Stelton, jež se rychle zapsal mezi top dánské designové značky. Prvním úspěšným krokem byla spolupráce s velikánem dánského designu Arne Jacobsenem, který pro Stelton navrhl ikonickou kolekci Cylinda Line oceněnou v roce 1967 prestižní cenou ID-prisen. V Jacobsenově designovém rukopisu poté pokračoval Erik Magnussen, jehož řada ikonických termosek EM77 patří k absolutním bestsellerům v sortimentu značky.
 
Úspěch každé další řady vychází z ideální kombinace precizního zpracování a nadčasového designu.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.