Share |

Nová galerie v centru Prahy uvádí výstavu Analogue Lifestyle

foto: pořadatel akce

Pražská Malá Strana je novým středobodem příznivců analogové fotografie. Po řadě workshopů a setkání zde společnost Analogue otvírá také galerii, která jako úplně první výstavu uvede jakýsi vstup do světa analogové fotografie. Analogue Lifestyle je prezentace  souborů fotografek  zabývajících se dnes velmi oblíbenou lomografií.
 
Oficiální otevření galerie proběhne společně s vernisáží výstavy 12. 12. v 19 hodin. Tematicky zaměřená výstava tak bude nejenom součástí slavnostního otevření prostor, ale především pomyslným vstupem naší společnosti do světa moderní analogové fotografie.
 
Redaktorka a fotografka Michaela Procházková, studentka fotografické tvorby Karol Koštialová a studentka filmové produkce Lucie Jánová představí dohromady tři osobní výpovědi, které představují odlišnost pohledu na život každého z nás. Lomografie autorek jsou zachyceny hned několika různými fotoaparáty, na viditelně rozdílné fotografické materiály. Díla však spojuje nejenom zájem o zachycení okamžiku, ale také vášeň pro nedokonalosti analogových snímků. Neočekávejte tedy uměle vytvořené scény dotažené do konce za každou nitku, která v obrazu hraje svou roli. Dokonalost lze shledat ve výtvarném pojetí snímku, vadách fotoaparátu a filmových pásů.
 
Výstava se koná až do 31. 12. a vstup je dobrovolný. Otvírací doba galerie a bližší informace jsou uvedeny na webových stránkách obchodu a galerie Analogue www.analogue.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.