Share |

Mezi ploty slaví 25 let

foto: pořadatel akce

Nepřehlédnutelná a ve všech ohledech pestrobarevná festivalová událost Mezi ploty oslaví o posledním květnovém víkendu (27.–28. 5. 2017) rovných pětadvacet let své existence. Když v devadesátých letech tenhle projekt začínal jako komorní divadelní přehlídka, která chtěla zpřístupnit areál psychiatrické léčebny, málokdo asi tušil, že vytrvá čtvrtstoletí a vyvine se v jeden z nejpopulárnějších českých festivalů.
 
 
Ale stalo se a narozeniny budou velkolepé: Do Bohnic dorazí pěkná řádka osobností nejen české hudební scény. Na hlavní stagei vystoupí slovenská hvězda Richard Müller, Lenka Dusilová s Baromantikou, Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Aneta Langerová, hiphopoví PSH, ale i energií nabitá drumandbassová formace N.O.H.A. – DJ Set.
 
Aby oslavu určitě nikdo nepřehlédl, připravilipořadatelé speciální sérií videí „Patříš do Bohnic“. Ředitel projektu Mezi ploty Robert Kozler k ní říká: „Chceme touhle kampaní ukázat, že kdo ještě vyznává normální hodnoty, jako je třeba zájem o druhé lidi, v dnešní společnosti občas vypadá, že je vlastně nenormální.Patří tedy do Bohnic,kam se ostatně těší, protože se tam sejde s podobně naladěnými.
 
Ve spotech, které můžete zhlédnout na https://www.youtube.com/channel/UCH_xb3qVqiN0aWR12x-XwxQ, uvidíteTomáše Kluse, který na hlavní scéně vystoupí v sobotu, či Xindla XJana Kalinu ze Sto zvířat, kteřízahrajív neděli. Postupně se v nich objeví i Lenka Dusilová, Kaia Brown z N.O.H.A., Honza Potměšil a další.
 
Festivalová mozaika ovšem hlavní scénou zdaleka nekončí. V bohnickém parku, za jehož rozlohu by se nemusel stydět ani zámek nejednoho feudála, vyroste taky Street Art Zone, která osloví hlavně mladé lidi. A pro ty, kteří dají především na osobitost, je připravená Alternativní zóna.
 
Kdyby snad někomu celý hudební lineup nestačil, tak vězte, že Ploty zůstávají taky divadelní přehlídkou. Takže v Divadle za plotem uvidíte prestižní divadelní soubory a na trávě před divadlem zažijete neohrožené protagonisty stand up comedy a slam poetry. A to jsme ještě nezmínili Rodinnou zónu s muzikou, divadlem a novým cirkusem pro všechny generace ani různé workshopy a interaktivní hry.
 
Celý festivalový program najdete na www.meziploty.czvstupenky od 290 Kč získáte v předprodeji na www.ticketstream.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.