Share |

Extrawelt: Dva kluci a spousta čudlíků

Hamburské duo Extrawelt přiveze do ROXY  nadčasové techno - stane se tak už v pátek 21. dubna. Přinášíme vám rozhovor s polovinou této sympatické dvojice, Arnem.
 
 
Kdo byli tvoji hudební hrdinové, když jsi byl teenager?
Hip hop jako Public Enemy, Run DMC, EPMD, De La Soul a Boogie Down Productions. Pak jsem objevil punk a rock, Suicidal Tendencies, Fugazi, Pixies - a k tomu se pořád někde vyskytovala muzika hrdinů 60. let, jako byli Jimi Hendrix, Pink Floyd a Led Zeppelin. A za pár let pak přišlo techno se všemi svými tvářemi. 
 
Chodils na party?
Na všechny, na který jsem jen mohl. V prvních letech jich moc nebylo a nekonaly se každý víkend, takže když někdo přišel s tím, že ví, kde bude další akce, bylo to tajemný a člověk nevěděl, co čekat.
 
Nejdivnější klubový zážitek?
Všechny parties, na který jsem zpočátku chodil, se konaly venku, takže moje první návštěva klubu asi byla zároveň tou nejdivnější - bylo to tak nahlas, tmavý, zpocený a byla tam spousta prapodivně oblečených lidí ve velmi extatickým duševním stavu. Strobo, mlha, hardcore techno, možná jsem na to byl moc mladej.
 
Co tě přimělo vrhnout se na taneční hudbu?
Jednak ty první parties, jednak nahrávky s DJ mixama a rádiovýma pořadama. Někdy jsem víc blbnul doma s kámošema, cítil jsem se tam bezpečněji než na akcích.
 
Co si myslíš o návratu vinylu?
Líbí se mi to. My jsme taky vinyloví nadšenci a oceňujeme jeho zvuk. Už od našich prvních nahrávek jsme vždycky trvali na tom, že musejí vyjít i jako vinyl, a u toho zůstáváme.
 
Co je tvoje nejcennější věc?
Náš mixpult Studer - koupili jsme ho teda se slevou z druhé ruky.
 
Když přijdu na web Extrawelt, přesměruje mě to na stránku vašeho druhého projektu Midimiliz, proč jste ho znovu oživili?
Mno my jako Midimiliz aktivní nejsme, jen jsme se ještě nedokopali udělat nový web pro Extrawelt.
 
Co máme vědět o vaší show, než přijdeme do Roxy?
Dva kluci a spousta čudlíků. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.