Share |

The Marquis vystoupí v Praze

foto: pořadatel akce

The Marquis je sólovým projektem kanadského multiinstrumentalisty a skladatele Dilliona Steele, který se premiérově představí v České republice na dvojici koncertů pod patronací MENU. Bude tomu nejprve ve čtvrtek 5. října v pražské kavárně Potrvá, a o den později, tedy 6. října, zavítá do kulturních prostor královehradecké Pilnáčkovy továrny.
 
V tvorbě tohoto montrealského rodáka se prolínají všechny charakteristické prvky žánrů darkwave i elektronické a industriální hudby s kovově znějícími echy a silnými melodiemi popového charakteru. Dillion Steele známý též pod pseudonymem Tetsuo Paradise své hudební alterego ukrývá nejen za nánosy efektů svého vokálu, ale často i v koncertních kostýmech ctících osobitou estetiku darkwave hudební scény. Jeho tvorba však není potemnělá. Ba naopak. Sofistikovanými tanečními rytmy nasáklá nová nahrávka Unsatisfied, která vyšla na konci srpna a The Marquise ji představí na svém aktuálním evropském turné dokazuje, že kanadská nezávislá hudební scéna získala velmi zajímavou akvizici.
 
Za zmínku také stojí dvojice rozličných supportů. Pražský večer otevře drone-ambientní set Tomáše Kopáčka, člena celé řady hudebních projektů a kapel mj. Black Tar Jesus, India, The Czech Psychedelic Society Manifesto, Tempelhof a dalších. Tomáš až s neuvěřitelnou pravidelností vytváří nové hudební projekty, které vzápětí hibernuje. Od sólového songwriterství před krautrockovou jízdu až po witchhouse inkarnaci, vždy dokazuje, že je mimořádným talentem na české scéně. Tentokrát to okusí kytarové lampy a vaše ušní bubínky.
 
Královehradečtí novoromantici Noví Lidé jsou tou správnou volbou jako support zastávky v Pilnáčkově továrně. Těsně před vydáním debutové desky, o jehož finální zvukovou podobu se postaral Mojmír Papalescu, ožívá i koncertní podoba projektu, ve kterém René Tomaides a Mejra Šlejhar zpracovávají své hudební kořeny posledních dvou dekád minulého století. Především však ty, kde převládá odosobnělá, syrová a emocionální stránka lidské duše.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.