Share |

Malíř a milovník džungle Otto Placht vystavuje v Plzni

Otto Placht, Manifestace 2012, olej na plátně
foto: pořadatel akce

Známý český malíř a nekonvenční výtvarník Otto Placht od 8. do 31. října v prostorách Magistrátu města Plzně vystavuje své nové obrazy inspirované léty strávenými v Jižní Americe. Pozoruhodná expozice nazvaná Ztracený ráj je součástí 5. ročníku festivalu Týden hispánské kultury v Plzni, který se tentokrát odehrává ve znamení Peru. Slavnostní vernisáž se uskuteční 7. 10. v 17 hodin za přítomnosti velvyslankyně Peru v ČR a je spojena s oficiálním zahájením Týdne hispánské kultury. V 18 hodin v obřadní síni Magistrátu města Plzně (nám. Republiky 1) následuje přednáška autora o jeho tvorbě a životě v Peru.
 
Otto Placht (1962, Praha) bývá nazýván „malířem džungle“, jeho tvorba je silně ovlivněna exotickým amazonským prostředím a dvacetiletou zkušeností s šamanskými rituály, ayahuaskou a životem v indiánské komunitě kmene Shipibo. V osmdesátých letech vystudoval Akademii výtvarných umění, od roku 1993 střídavě pobývá v Peru a v České republice. Otto Placht vystavuje v galeriích po celém světě, jeho obrazy a tvorba jsou součástí respektovaných domácích i zahraničních sbírek umění, včetně Miami MDCC Collection nebo Národní galerie Praha.
 
Týden hispánské kultury v Plzni, tradičně pořádaný Centrem španělské kultury a vzdělávání, veřejnosti nabízí bohatý kulturní program, včetně tanečních a hudebních workshopů.
 
Více informací na: www.cskv.cz
 
Otto Placht, oficiální stránky: http://www.ottoplacht.com/
Facebookový profil: https://www.facebook.com/PlachtOtto


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.