Share |

Jak se orientovat na Designbloku?

foto: pořadatel akce

Designblok se stane od 7. do 12. října místem, kde se dá inspirovat při zařizování interiéru, nebo kanceláře, nakoupit od designérů za mimořádně příznivé ceny, získat přehled o současné české i evropské módě a šperku, nebo se nechat bavit a hrát si.
 
Novinky ve světě designu
Pokud hledáte inspiraci pro zařizování interiéru, chcete vědět, jaké jsou novinky českého i zahraničního designu, chcete se dostat do kontaktu s nejlepšími výrobci a prodejci a získat přehled o současné scéně, doporučujeme začít v Superstudiu Evropa. Moooi, Stockist, Cappellini/Konsepti, Křehký, Preciosa, Kavalier Glass, Brokis, Bomma a mnoho dalších výrobců vám budou k dispozici ve svých expozicích, které budou umístěny do jednotlivých hotelových pokojů. Na pokladně Superstudia Evropa si navíc můžete vyzvednout zdarma noviny Designbloku, kde jsou obsaženy informace o nejdůležitějších bodech programu Designbloku. K dispozici bude i katalog a nový Designblokmagazine.
 
Cesta do fantazie
V Mikulandské, bývalém prostoru základní školy, bude umístěno druhé Superstudio Designbloku nazvané HRA. Zde bude hlavní výstava nazvaná taktéž HRA, kde téma dětství bude zpracovávat šest evropských designérů. Kromě této výstavy zde budou interaktivní instalace lifestylových značek jako Nike, Botas 66, Heineken, Specialized, tělocvična Riada, instalace Veroniky Jirouškové a Lenky Míkové nazvaná Dílna, kde si budete moci odpočinout pracovní výchovou a mnoho dalšího. Svou premiéru zde bude mít také nová Škoda Fabia. Odpočinek vás čeká ve stromové instalaci Maxima Velčovského, kde si budete na ikonách Vitramoci vychutnat občerstvení od Ambiente v koruně stromu na školním dvoře. Superstudio HRA je vyhrazeno interaktivním a velkorysým instalacím.
 
Na hranici mezi uměním a designem
Pokud vás zajímá především konceptuální design, na hranici mezi uměním a designem, doporučujeme navštívit unikátní prostor Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci u Karlova mostu. Zde se budou setkávat světové hvězdy s domácími. Gijs Bakker, Ineke Hans, Tjep, Numeró 111, Eva Eisler, Liběna Rochová, Jakub Berdych, Jiří Příhoda a mnoho dalších.
 
Móda a nákupy
A pokud vás zajímají především nákupy od designérů a chcete vidět expozice mladých studií, je pro vás připraven největší prostor letošního Designbloku – Openstudio U Minuty na Staroměstském náměstí přímo vedle Orloje. Přes 100 designérů pod jednou střechou z 15 zemí Evropy. Zážitek, který si nemůže nechat ujít žádný milovník mimořádných zážitků. V pátek a sobotu jsou připraveny přehlídky v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici. České hvězdy vedle mladých talentů z celé Evropy. Jediná potíž může být v tom, pokud chce člověk stihnout úplně všechno. Ve městě je totiž připravena celá řada dalších instalací.
 
www.designblok.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.