Share |

Kdo je Sébastien Léger a proč jsme rádi, že se tenhle měsíc ukáže v Roxy?

Možná jste jeho jméno potkali před mnoha lety. Možná loni, když byl hostem narozenin Roxy, nebo při jiném jeho hraní v Čechách. A možná až teď.
Rozhodně byste ho neměli přehlížet - tenhle nenápadný týpek hraje sympatický house a techno s naprostou bravurou. Příjemná taneční muzika vychází z 90. let - ostatně není divu, devadesátky byly doba, kdy začal SL hrát. "Slavím 20 let DJování," raduje se na twitteru a vyráží na turné.
 
Kde se vlastně vzal a odkud je? 
Léger se narodil před 36 lety ve Francii ve městě Aix-en-Provence. Nikdy neaspiroval na post hvězdy mávající rukama a svou pověst si vydobyl pěkně krůček po krůčku, singl po singlu a remix po remixu v malých klubech a na malých labelech.
Když budete chtít vyzvědět víc o tom, jak žije a co snídá, zjistíte, že celých těch dvacet let si sice udržuje vysoký kredit a přízeň vydavatelů a kolegů, ale skoro se vyhýbá mediální pozornosti.
Jeho tracky hrají Eric Prydz a další hvěudy, jeho remixy požadují Armand Van Helden, Deadmau5 a Don Diablo, ale on sám jako by se nechtěl neskromně vytahovat. Žádné velkohubé rozhovory, vytlemené fotky z Baleár nebo endorsementy designových sluchátek. Léger dokazuje, že pokud děláte svou práci skvěle, nemusíte kolem toho šaškovat a lukrativní zakázky se přece objeví. Určitá skromnost a "low profile" je pro mnohé lidi určitě naprosto nepochopitelná... a nám se naopak líbí.
 
Co od něj můžeme čekat?
Sébastien hraje house a techno. Ale ne jen obyčené tucky. "Myslím, že je čas vrátit do muziky melodii. Poslední dobou slyším příliš mnoho tracků, které tvoří jen bezmyšlenkovité loopy," říká. nedávno vydal kompilaci svých hitů a oblíbených tracků, takže určitě dojde na něco z ní.
Docela dobrou představu si také možná uděláte, když zabrousíte na jeho soundcloud.
Každopádně, pokud máte rádi taneční muziku a zajímá vás určitá kvalita a sofistikovanost, ale přitom máte rádi hudbu, která je přístupná a milá, je 27. březen dobrým dnem, kdy ji můžete v Roxy slyšet.
www.facebook.com/sebastienleger
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.