Share |

2manydjs: Doma jsme v hotelu

2manydjs je hodně velké jméno elektronické scény. Belgičtí sourozenci Dewaelovi spustili před lety vlnu "mashupů" - skládanek z popových hitů i obskurních písní nezávislé scény. Dokázali zafungovat jako coby DJs a remixéři, tak jako kapela. Jsou vtipní a zábavní.
Jejich úspěch je vyprskl na turné, na kterém jsou už léta - doma se skoro nevyskytují, aspoň se to říká. Za celou svou kariéru se nikdy nevyskytli na pražském pódiu - až tento pátek. Dostali jsme možnost položit jim pár otázek.
 
Co váš DJ set obsahuje?
Cokoli, co nás zrovna baví, prověřené kousky, které nemůžem vynechat, ale pro publikum i pro sebe se to snažíme občerstvovat. Když hraješ tak často, jako hrajeme my, nějaké věci se obehrají, a je smutné, když písnička, kterou člověk miloval, najednou ztratí kouzlo. Dá se to napravit tak, že ji chvíli necháš na pokoji a když jsi ready, můžeš se zamilovat znova. Je to velmi romantické.
Jaké je trávit tolik času na turné, nechybí vám domov?
Naše "doma" jsou hotely a letiště. je divné, že když se snažíš doma odpočívat, lidi kolem nakupují v duty free, ale zas nemusíš uklízet.
Jaké jsou vaše tipy proti nevyspání a nedostatku odpočinku?
Nedovol, aby tě to dostalo. Stačí s epotkat s někým, kdo má mimino, abys viděla, že nevyspání zrovna nezvýrazňuje ty nejlepší vlastnosti. Ale musíš prostě jet dál. Potkáš neviditelné zábrany, které je nutno probourat, a pak můžeš frčet zas kupředu. Vyspíme se, až budeme staří...nebo mrtví.
Plánujete vydat něco nového? Internet je na info skoupý.
Ano (Snažíme se tu skoupost zachovat.). 
Co byl hashtag #lode2manydjs?
Akce, kterou jsme dělali v Barceloně, něco jako dřív byly naše Soulwaxmas.
Hrajete radši na takhle vekých festivalech, nebo v klubech?
To je jako zeptat se, jestli máme radši sůl, nebo pepř. Oboje.
Máte pořád rádi mashupy a děláte nějaké?
Kdybys víc googlila, zjistila bys, že už neděláme - je fajn, že pořád frčí, ale pro nás je to nějakých deset let už minulost.
Vaše nejlepší vystoupení...
...bude to pražské.
Litujete někdy, že jste se dali na hudbu?
Ne. Teda chtěli jsme být krotiteli lvů, ale lvů se bojíme. My žijeme pro hudbu a vždycky budeme, i když se jí nebudem aktivně věnovat.
Myslíme si, že jste nejlepší belgický exportní artikl. Snad kromě mušlí. Je něco, co je super, je to belgické a nevíme o tom?
To je nějaký chyták? Zkoušíš naši skromnost? Samozřejmě že mušle a 2manydjs, ale můžem to tak říct? Aha, už jsme to řekli.
Na vašem twitteru je obří budova, prý vaše studio Deewee. Co se v něm děje?
Teď tam vzniká sountrack k jednomu belgickému filmu. Brzy bude hotový a dál nevíme, uděláme nové menu.
Chcete nám říct ještě něco?
Přijďte na naše vystoupení!
 
 
27.2. 2015
2manydjs, Roxy
Support: Dan Cooley b2b Josef Sedloň (special freestyle set/radio 1), Biodan (roxy prague/elements)

2nd stage: Adam Cloud, JB
https://www.facebook.com/events/1524130237840322/

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.