Share |

Kay Buriánek ze Sunshine recenzuje pro protišedi.cz: Lovelife - Stateless EP

Vánoce, uf, doba, kdy by nikdo neměl bejt sám. Prej. Sentiment je hmotnější než kdy jindy v roce a teče všude kolem v potocích jako jedovatá medovina. Máme v sobě nějak geneticky zakódovaný, že jihnout v tuhle roční dobu není projev slabosti. Přitom je to stejnej nesmysl, jako se tomu antagonisticky bránit, vymezovat a velkohubě tvrdit, že nás Vánoce ale vůbec nezajímaj a ve skutečnosti obtěžujou. Prostě to tak je, přichází to pravidelně a neodvratně, se všema dementníma aspektama, vůněma, chutěma, filmama, atmosférou a těžce vykoupeným klidem, obalovaným ve strouhance, vajíčkách a neurotickým pobíhání.

Až si dneska ráno sednete konečně V KLIDU ke kafi, zhluboka si oddechnete, že je to celý zase naštěstí na jeden dlouhatánskej rok pryč a fakt budete potřebovat cítit všeobjímající lásku namísto citovýho vydírání tradic, tady máte jeden malej zapomenutej povánoční dárek.

 

Lovelife a jejich EP Stateless jsou čtyři betonový stěny vytyčený čtyřma songama - Midnight Swimming, Exhaler, Stateless a Dying to Start Again. The Concrete a sametový tapety se srdíčkovým vzorem, hehe. Pokud vás irituje slovo pop a dostáváte osypky pokaždý, když na vás někde vybafnou vypulírovaný, opulentní popový refrény, tak tohle radši fakt obejděte velkým obloukem. V opačným případě byste mohli minimálně docenit sound, kterej je jako elektronická verze v Čechách momentálně dost oblíbenejch The 1975. To a poměrně nakažlivou svěžest a zdánlivou naivitu, která ale dokonale konvenuje se zmíněnou hitovostí a až osmdesátkovým popovým feelingem (Midnight Swimming).
V momentě, kdy vám dojde, že to není jenom lacinej trik dalšího bezobsažnýho boybandu, vyloupne se vám do uší poměrně současnej synth-pop. Něco jako kdyby Hurts ubrali ze svojí afektovanosti, znormálněli a akcentovali songwriting namísto patetický image napomádovanejch retro playboyů, co hypnotizujou tím laciným štychem s rozdáváním růží víc než muzikou samotnou. Pokud vám učarovali AlunaGeorge nebo  CHVRCHES, tohle je přesně pro vás, navíc s ‘male’ vokálem.
Objevil jsem Lovelife skrze svoje oblíbené The Neighbourhood, což je hodně podobná krevní skupina. Neonovej hipsterskej pop a la Passion Pit, dalo by se taky třeba říct, což automaticky “genruje“ Lovelife, podobně jako zmiňovaný The 1975, mimo kategorii klasickýho středněproudýho radio-popu a dává jim lift mezi ty trochu víc respektovaný popaře.  Zaručuju vám, že pokud budete velkoryse akceptovat klíč, podle jakýho jsou stavěný tyhle čtyři songy, skončíte se Stateless na repeat. Lovelife jsou ideální flastr na hodobožovou emocionální kocovinu!
 
Stream EP Stateless: Soundcloud.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.