Share |

Kam za křtem kalendáře Girls&Business 2015? Víme.

foto: Benedikt Renč

Dají se vybojovat peníze a pomoci ženám v nouzi? I když za sebou nemá realizátorský tým charitativního kalendáře Girls&Business 2015 velká jména, kontakty a sponzory, dokázal, že to možné je. Slavnostní křest kalendáře proběhne v pátek 28. 11. 2014 od 18 hodin v Buddha Baru na Jakubské ul. v centru Prahy.
 
Dvanáct žen v čele kalendáře podpoří dvanáct mužů napříč profesemi  –  Saša Rašilov, Jakub Kohák, Karel Hynek, Petr Polák, Jiří Lábus, Jiří X. Doležal, Lešek Wronka, Petr Písařík, Lukáš Lindner, Šimon Ornest, Ondřej Měšťák, Ondřej Kobza.
 
Jen připomínáme, že mezi ženami na fotkách od Benedikta Renče jsou v letošním roce například Andrea Kerestešová, Kateřina Winterová a Barbora Nesvadbová… Součástí programu bude i krátké vystoupení Lukemo a sólistky Národního divadla Alžběty Poláčkové.
 
Letošní ročník ovšem nabral naprosto neočekávaných rozměrů a přesvědčil všechny o tom, že není zase tak těžké spojit síly a sehnat peníze, ale najít energii a čas. S nedostatkem volného času se setkával celý realizátorský tým již od prvních koordinačních schůzek, přes focení až k přípravě slavnostního křtu kalendáře. Ve snaze pomoci druhým se setkávali s neustálým ne a každé ano mělo o to nezaměnitelný význam, který je hnal kupředu a přesvědčoval, že jejich úsilí a oběť má cenu a smysl.
V průběhu příprav přišlo velké neštěstí… Jednou z hlavních žen naší titulní strany je i Stáňa Balážová (z leva), kuchařka bez domova, ale hlavně žena, která se přes všechny nesnáze snažila zvednout ze dna a jít dál. V její životní situaci bylo obzvlášť obdivuhodné, že v sobě našla odvahu a sílu účastnit se focení. A to i přes to, že prostředí, kde se fotilo, Stáně nebylo zcela vlastní. Její odvaha ovlivnila i další dvě kamarádky. Tak vznikala titulní fotka celého kalendáře. Stáňa záhy po nafocení kalendáře zemřela, ale zanechala poselství, které je teď na nás všech. Proto výtěžek z titulní fotky kalendáře poputuje přímo pro Kuchařky bez domova, ženy, které nestojí s nataženou rukou, ale jdou za svým cílem a stejně jako my, se snaží něco změnit.
 
Přispět můžete již nyní: KOUPIT nebo PŘEDOBJEDNAT KALENDÁŘ
 
Ostatní fotografie a jejich aktéři podporují azylové domy pro matku a dítě. Letošní mise si klade za cíl oslovit mnoho stejně smýšlejících osob a ukázat, že stejně tak, jako realizátorský tým dvanácti žen a mužů našel ve svém práci věnované tomuto projektu smysl a naplnění, naplní i ty, kteří se rozhodnou na křest kalendáře dorazit a odnést si nějaký domů.
 
KREDITY:
Foto: Benedikt Renč
Styling: Jano Kimák
Make–up: Claudie a Kristína Marčekovi
Hair by: ECO SALON ROLLAND

 
TVÁŘE:
Titulní strana: Stáňa Balážová, Růženka Čatlošová a Eva Kundrátová – Kuchařky bez domova
Bára Nesvadbová – spisovatelka a šéfredaktorka Harper´s Bazaar
Jitka Hroudová – bubenice kapely The Tap Tap
Alžběta Poláčková – sólistka Opery Národního divadla
Claudie Marčeková – make-up artist a majitelka Studio professional
Lenka Kubíková – Manažerka v Developerské společnosti HB Reavis
Judita Nechvátalová – PR a fundraising sdružení Tereza
Kateřina Winterová – herečka a moderátorka
Jitka Fürst – ředitelka rádia Evropa 2 a Europa 2
Joanna Pintal – marketingová ředitelka Marks & Spencer
Ivana Mentlová – módní návrhářka
Andrea Kerestešová – herečka a fotografka
Doc. MUDr. Petra Tesařová, CSc. – onkologická lékařka


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.