Share |

R'N'R JAKO DOMA: Benefiční koncert pro kuchařky bez domova

foto: pořadatel akce

Scrape Sound, Para Ekipa a Pilot klub uvádějí pro neziskovou organizaci JAKO DOMA: R´N´R JAKO DOMA aneb BENEFIČNÍ KONCERT pro vybudování stálé kuchyně pro kuchařky bez domova.
 
KDY: čtvrtek 16. ledna 2014, od 18.00
KDE: klub Pilot(Donská 19, Praha 10)
KDO/CO: ZUBY NEHTY, KAZETY, THE CHANCERS
Kreaton DJs: Hortenzie Vzteklá a Martin Tvrdý
Bazar oblečení, plakátů a dalších předmětů, promítání krátkého filmu z dílny Jako doma: Nejsme neviditelné! nebo dobročinná dražba děl, které přispěli/-y výtvarnice a výtvarníci Dora Dutková, Toy Box, Pure Beauty, Václav Švankmajer, módní návrhářka Akari a další – dražit se budou ale i knihy a jiné předměty či dokonce zážitky...
 
https://www.facebook.com/events/418156878317346/
 
R’N’R JAKO DOMA: Benefit na vybudování kuchyně, ve které budou moci vařit kuchařky bez domova. Vedle dobrého skutku zájemci stráví zábavný večer s týmem Jako doma (viz dále), ochutnají dobroty kuchařek bez domova (viz dále) a prohlédnou si výstavu fotografií „Můj svět“, které nafotily jak ženy bez stabilního domova, tak ženy s domovem. Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář! Výtěžek akce bude v co nejkratší době po jejím skončení včetně vyúčtování transparentně zveřejněn.
 
JAKO DOMA je organizace, která se od roku 2012 zabývá problematikou bezdomovectví. V současné době realizujeme několik provázaných projektů, jejichž cíli jsou zvýšení povědomí o bezdomovectví, změna jeho vnímání, a de-stigmatizace osob bez domova. Jako doma se dlouhodobě věnuje zejména tématu ženského bezdomovectví – ženám bez domova a jejich specifickým potřebám a problémům. Organizace v současné chvíli provádí první výzkum problematiky ženského bezdomovectví v ČR, po němž bude následovat kampaň a první uvedení metodiky odborné práce se ženami bez domova a ženami ohroženými bezdomovectvím do praxe.
 
KUCHAŘKY BEZ DOMOVA– jeden z hlavních projektů občanského sdružení Jako doma, jenž má za cíl spojit dvě zdánlivě odloučené skupiny – lidi bez přístřeší a většinovou veřejnost. Spojovacími články se zde stává jídlo, výstava fotografií, které vznikají společným úsilím těchto dvou skupin, a zejména společně strávené chvíle ve veřejném prostoru.
 
„Kuchařky bez domova vaření baví, do práce se těší, hýří nápady, např. když vyhledávají nové a nové recepty, a jsou skvělá parta. Žijí v azylových domech, často mají zkušenost s životem na ulici, byly na samém dně. Ale nevzdaly to. Do společnosti se zapojit chtějí a projekt ‚Kuchařky bez domova‘ s nadšením vzaly za svůj,“poznamenává autorka projektu „Kuchařky bez domova“, Radka Hetmánková.
 
Stánky s jejich jídlem se objevují na různých farmářských trzích, festivalech a na pražské náplavce a umožňují jim mimo jiné pracovat a navrátit se do běžného života.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.