Share |

KALENDÁŘ GIRLS&BUSINESS 2015 JDE DO TISKU

Andrea Kerestešová

Druhý ročník charitativního kalendáře Girls and Business jde do tisku! Ten první „nultý“ spojil úspěšné, odvážné a cílevědomé ženy, které se díky své práci, píli a odvážnosti dostaly tam, kde jsou. To byla i myšlenka, která provázela focení Tváří G&B 2015, kterou měl v loňském roce pod palcem přední český fotograf Petr Kurečka. Letošní ročník přichází nejen s novou energií, ale i dalšími ženami, které mají světu co ukázat a hlavně říct. Jsou to dámy s bojovností v krvi, duší a sílou sobě vlastní. Takový je i duch letošního focení, ukazuje ženu silnou, vyzrálou a vědomou si nástrah a křehkosti života. To si vzal pod křídla umělecký a fashion fotograf Benedikt Renč. Mezi ženami, které se rozhodly letos pomoci je například spisovatelka Bára Nesvadbová, herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, herečka Andrea Kerestešová nebo návrhářka Ivana Mentlová. A to není zdaleka všechno… Na fotkách najdeme ženy ze sféry businessu, umění, vědy nebo obchodu. Každá z žen pracuje naprosto v jiné sféře a žije jiným životem, ale jedna věc je spojuje! Touha a vytrvalost pomoci těm, kteří to opravdu potřebují - ženy bez domova a jejich děti. Těm se díky našemu kalendáři podařilo v roce 2014 věnovat téměř 150 tisíc korun. Doufáme, že letos se nám podaří získat sumu minimálně dvojnásobnou!

 

Hlavní organizátorka celého projektu Martina Sikorová je jasným důkazem toho, že pokud za něčím jdeme a stojíme si za tím, povede se nám to: „I když projekt letos dostává jiný rozměr, stále nám jde o jednoduchou věc a to, že zhmotnění myšlenky a nápadu je hlavně o touze, správné energii a vhodném propojení. Výběr žen byl, stejně jako v loňském roce velmi rychlý. Omlouvám se těm, které se chtěly zapojit, ale rok má jen dvanáct měsíců:) Stěžejní fotografií letošního ročníku je skupina žen bez domova, které se snaží začlenit nazpět do společnosti, nechť jsou nám vzorem právě ony. Mají na kalendáři titulní stranu a myslím, že právem. Byla bych ráda, aby naše peníze nehasily jen oheň, ale pomohly k nastavení jakéhosi systému asistence v tíživé situaci a hlavně nasměrování. Základní je mít světlo na konci tunelu, pak už ženy půjdou samy.“

 

U zrodu druhého ročníku kalendáře byla opakovaně i Markéta Křivánková: „Moc se nestává, že si lidé nezištně pomáhají. O to radostnější a hravější je fakt, že v dnešním světě plném chaosu je schopný někdo myslet na druhé. Jsem ráda, že se povedl další ročník kalendáře a jak říká Martina „projekt od stolu“ nám ukázal, že to má opravdu smysl, že ženská síla je jednou z těch nejmocnějších a když se použije k dobré věci - je z toho nádherný výsledek.

 

Co je naším cílem? Opravdu pomoci! Celý nápad na tento kalendář byl původně jen taková hospodská výzva a nadsázka, z té se zrodila jasná myšlenka. Spojit dvanáct příběhů žen pro jasný cíl - ukázat, že pomoci není složité. Ač byl nultý ročník byl velmi obtížný... Za realizátorským týmem nestojí žádná organizace nebo velký mediální partner. Stojí za ním odhodlání, síla a srdce. Cesta k výsledku prvního kalendáře nebyla jednoduchá, zato velmi rychlá. Realizace netrvala od prvního nápadu po samotnou dražbu ani měsíc! A ještě maličkost, celá produkce kalendáře i samotné ženy se zapojili do projektu bez nároku na honorář, naopak se svými kontakty snažili najít sponzory nebo informovat o tom, že kalendář existuje a proč.

 

Světlana Pospíšilová, která se přidala k letošnímu projektu s ohromnou vervou a osobním nasazením, dodává: “Martina mě oslovila, abych se zapojila do tohoto projektu, který mě okamžitě nadchl. Myšlenka, že se zaměstnané ženy spojí proto, aby pomohly ženám s dětmi, které ji potřebují, je velmi silná a dává smysl. A opravdu všichni, které jsme oslovily, to cítili stejně – ať se jedná o ženy focené do kalendáře, o sponzory anebo o samotného fotografa Bena Renče. Je krásné, že si i v dnešní uspěchané době najdou lidé čas na to se zastavit a pomoci potřebným. Doufám, že náš projekt podpoří co nejvíce lidí a že letos poputuje do azylových domů dost peněz pro ženy v nesnázích a že tak pomůžeme vybudovat krásné a bezstarostné dětství jejich dětem – takové, jaké má správně být.”

 

Kalendář je na světě a my s radostí odkrýváme titulní stranu. Fotografii s hlubokým příběhem žen, které nečekají na dary, ale rozhody se samy řešit tíživou životní situaci a pomalu se zapojují nazpět, prací v kuchyni žen bez domova. My je rádi podpoříme v jejich cestě po celý příští rok. Již to, že našly odvahu přijít na focení a zapojit se, je jasným důkazem, že se dokázaly zvednout a udělat důležitý krok dopředu. Síla vůle je mocnější než veškeré nesnáze světa.

 

 

 

Tváře kalendáře 2015:

Bára Nesvadbová – spisovatelka a šéfredaktorka Harpers Bazaar

Kateřina Winterová – herečka, zpěvačka a moderátorka pořadu Herbář

Andrea Kerestešová – herečka a modelka

Ivana Mentlová – modní návrhářka

Lenka Kubíková – manažerka developerské společnosti

Claudie Marečková – make-up artistka a majitelka studia

Joanna Pintal – marketingová ředitelka Marks and Spencer

Alžběta Poláčková – operní pěvkyně Národního divadla

Petra Tesařová – onkologická lékařka a nadace Iesenius

Jitka Fürst – ředitelka radia Evropa 2

Jitka Hroudová – bubenice kapely The Tap Tap

Judita Nechvátalová – PR manažerka nadace Tereza

Růženka a její kamarádky – ženy ze skupiny Kuchařky bez domova

 

Kredity:

Foto: Benedikt Renč

Styling: Jano Kimák

Make-up: Claudie Marčeková

Hair by ECOart SALON ROLLAND

www.girlsandbusiness.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.