Share |

Jaká bude móda na Designbloku 2014?

foto: PR

Designblok letos představí rekordní počet zahraničních značek a designérů. Kromě prestižních módních a kosmetických domů jako je Giorgio Armani Cosmetics nebo Swarovski je letos z celkových 40 módních účastníků hned 9 zahraničních módních návrhářů. Vedle vítěze prestižní holandské soutěže Lichting Bastiana Vische, který byl vybrán do Diploma Selection a bude mít přehlídku na Fashion Stage v kostele Svatého Šimona a Judy, přiletí například i Lena Lumelsky, etablovaná antverpská módní návrhářka. Tradiční americká značka LEE oslaví na Designbloku 125 let svého vzniku unikátní instalací Jana Plecháče a Henryho Wielguse.
 
Největší hvězdou módní sekce Designbloku ale bude bezesporu Holanďan Gijs Bakker, jeden z nejvýznamnějších designérů šperku na světové scéně. Legenda mezi designéry, zakladatel značky Chi ha paura…?, která bude mít na Designbloku rovněž samostatnou instalaci. Gijs Bakker, kterého uvidíme v Art House bude mít ale především samostatnou výstavu, která ukase jeho poslední kolekci. S módou se tak budete moc potkávat nejen na Fashion Stage v Kostele Svatého Šimona a Judy, ale i v rámci výstav v Art House v Colloredo-mansfeldském paláci, v Openstudiu Designbloku v Domě u Minuty na Staroměstském náměstí a na dalších místech Designbloku. Česká špička autorské módy je na Designbloku samozřejmostí, a tak se můžeme těšit na Moniku Drápalovou, Hanu Zárubovou, Liběnu Rochovou, nebo Pavla Brejchu, ale i na celou řadu začínajících autorů – Lukáše Spilku, Štěpána Růžičku, Lenku Vackovou, Renatu Dračkovou, Narnish a mnoho dalších. Mezi šperkaři nemohou chybět velké české hvězdy Zorya, Eva Eisler nebo Janja Prokić.
 
Módní účastníci Designbloku:
 
Módní značky a designéři: Pavel Brejcha, Cockerel, Gabrielle V. Biderbost, Botas 66, Lenka Vacková, Renata Dračková, Monika Drápalová, Julia Kaleta, La Femme MiMi, Lee, Lena Lumelsky, Moon Hocheol, Narnish, Nike, Vera Roggli, Liběna Rochová, Lena Rypáková, Wieke Sinnige, Lukáš Spilka a Štěpán Růžička, Dafna Stoilkova, Timoure et Group, Klára Válková, Bastian Visch, Hana Zárubová.
 
Šperkařské značky a designéři: Gijs Bakker, Belda Factory, Dana Bezděková, UNOSTO, Saskia Diez, Eva Eisler, Chi ha paura….?, Markéta Kratochvílová, Janja Prokič, Eva Růžičková, Swarovski.
 
Kosmetické a lifestylové značky: Chanel, Giorgio Armani Cosmetics, Douglas, Salón Petra Měchurová Toni and Guy.
 
www.designblok.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.