Share |

Café Na půl cesty spálí čarodějnici a pokřtí časopis

foto: pořadatel akce

Na tradiční akci pálení čarodějnic u Café Na půl cesty se během odpoledne a večera prostřídá divadlo i několik zajímavých kapel a Iva Pazderková pokřtí časopis Moje schizofrenie, který vznikl v rámci projektu Čistá duše. Akce proběhne 30. 4. 2014 od 15 hodin.
 
Tak jako v předchozích letech se i na tyto Čarodějnice uskuteční v Centrálním parku na Pankráci velká oslava. Odpoledne otevře divadlo Inkognito dětskou pohádkou, v průběhu večera se na pódiu vystřídají kapely různého stylu - od raperských uskupení z nízkoprahového klubu pro mládež Beztíže, přes ska-punkovou Jet 8 nebo na romských rytmech postavenou Bitumen Beat, až po britskou kapelu Buffo´sWake hrající  balkan-gipsy-folk. Jinak se lze těšit na vystoupení kouzelníků, prezentace spřátelených neziskovek, nebo Dj´s na úplný závěr. Ze společenského hlediska bude zlatým hřebem večera křest časopisu Moje schizofrenie, který vzniklv rámci projektu Čistá duše. Časopis pokřtí Iva Pazderková, která společně s Davidem Kollerem projekt Čistá duše už druhým rokem podporuje. Společnost by měla podle mého názoru začít duševní onemocnění brát doopravdy jako nemoc, a ne jen jako nějaké podivné stigma. Je to handicap, který při správné léčbě a přístupu nebrání nemocným žít plnohodnotný život.“ vysvětluje Iva Pazderková, proč se rozhodla do projektu zapojit.
 
Kromě hlavního organizátora Green Doors se v parku na toto odpoledne a večer usídlí i další spřátelené neziskové organizace se svými stánky. Někdo se bude prezentovat pouze letáčky, o. s. Baobab nechá dražit vzácnou sbírku děl svých klientů a např. Kokoza o. p. s nabídne na svém stánku k prodeji bylinky, semínka, šetrné ochranné a podpůrné prostředky, knihy a další produkty týkající se zahradničení ve městě, kterým se Kokozadlouhodově zabývá. Pokud pěstovat nechcete, můžete si u nich udělat radost koupí fair trade řezaných čerstvých květin.
 
www.greendoors.cz
facebook greendoors


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.