Share |

Anketa o módě a stylu: Tadeáš Haager

foto archiv umělce

O hudbě mudroval v pořadech jako Paskvil nebo Kult_Off, vysílal na Radiu Wave i v Čajovně, psal pro celou řadu hudebních časopisů. Objevil se jako host na deskách Jiřího i Jana Buriana, natočil klipy pro Karaoke Tundru i Floexe. S malířkou Sofií Švejdovou založil video artovou skupinu, která vystavovala mimo jiné i ve Veletržním paláci. Hraje s Jiřím Burianem v kapelách One Bit Wonder, Ghostmother, Kapitán Demo a nově v Blacksheepboy. Vysílá na Radiu 1 a teď vydává svojí první sólovou desku, která se jmenuje NEW.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
 
Definice? Móda je něco, co se přežene kolem, styl je něco, co zůstává… aspoň já takhle těm slovům rozumím. Co se módy týče, mojí jedinou posedlostí jsou kšltovky. Sbírám je, mám je rád, nemám je už kam dávat. Zbytek nechávám většinou na mojí ženě. Ta má pro tyhle věci cit. 
 
Co máš nejraději na své práci?
 
Přes den jsem kreativec v reklamě, večer hraju, tetuju, skládám, promítám… Nejlepší na mojí práci je to, že jakýkoli nápad dostanu, na některém z těch míst ho můžu uskutečnit. 
 
Jak si dobíjíš baterky?
 
Ve zkušebně, u Playstationa, na pódiu a poslední dobou ještě při běhání. Celý život jsem se běžcům posmíval, jak vypadají divně v elasťákách a nadšeně inhalují smog. A teď jsem tomu naprosto propadl. Navíc mi to dodalo úplně jiný úhel pohledu na muziku. Třeba In Colour od Jamieho XX je za běhu ještě krásnější deska než, když jí posloucháte v sedě.
 
Co tě zaručeně potěší?
 
Když dám mojí ženě ruku na břicho a cejtim, jak ten malej kope. Už se na něj strašně těšim.
 
Co děláš proti šedi?
 
Já se toho, až budu šedivej náhodou nemůžu dočkat.
 
 
Kde ho můžete vidět a slyšet: 
 
2.12 - velká vánoční show Kapitán Demo, Roxy. 
FB událost: https://www.facebook.com/events/1134626059885258/
 
 
Každý pátek od 6:00
radio1.cz
 
linky
 
Drowning - Haager feat. Jiří Burian
(1. singl z desky NEW)
https://soundcloud.com/r-mutt-1/drowning-feat-jiri-burian
 
NEW album Trailer 
https://www.youtube.com/watch?v=hKgfOn454cY
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.