Share |

Anketa o módě a stylu: Jiří Burian

foto archiv umělce

Nejčastěji slýcháte Jirku Buriana na Radiu 1. Sice na něj nevidíte, ale i tam vždycky vypadá tak, že by mohl klidně rovnou vběhnout na pódium. Super. Jeho vkus na hudbu a módu je vyhlášený široko daleko. Pokud to ještě náhodou nevíte, běžte se mrknout na akce, které vám doporučujeme pod rozhovorem. Ta nejbližší je Beefeater MIXLDN – večírek, kde ochutnáte a zažijete to město, co máme všichni tak rádi. Londýn.  
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Definice nemám rád. Móda mě zajímá do té míry, než se stane příliš omezující. Člověk by si měl udržet odstup a nenechat se manipulovat příliš. Občas mě trendy pobaví, někdy se připojím, jindy ne. Je dobré si vybírat. Teď mi udělalo radost, že se začaly vyrábět „longies“ (trička, svetry, poncha). Baví mě a pro moji robustnější postavu jsou ideální. Má to i další výhody. Třeba když řídím auto a chci si utřít sluneční brýle, nemusím si vytahovat tričko z kalhot. Paráda.
 
Co máš nejraději na své práci?
Tvůrčí proces, svobodu, kreativitu, chaos, nepravidelnost, dobrodružství, reakce lidí a ten moment, když zazvoní telefon a tam se ozve: „Dobrý den pane Burian, já jsem na vás dostala kontakt od...“ To většinou znamená, že tenhle měsíc zaplatím složenky.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Hraju si se synem, hraju si se ženou, cvičím cchi-kung, dělám zenová cvičení, chodím na tenis s kamarádem a kolegou z Republic of Two - Mikolášem, hraju Fifu a čumím na seriály a jezdím autem. To je poslední dobou tak všechno, co dělám kromě muziky.
 
Co tě zaručeně potěší?
Když udělám song, stáhnu si ho do telefonu a jdu si ho poslechnou na balkon k cigáru. Když mě to baví, mám velkou radost a pokaždý ze mě spadne to závaží vesmíru.Jinak mě těší spousta dalších věcí. Třeba když někomu udělám radost - to nabíjí. Pak hlavně jídlo, inspirace, nakupování, vydělávání peněz, smoothies v Lovin Huttu (naproti Arše), rodina, kamarádi a když někoho baví moje hudba, ať už na koncertě, na párty nebo na Rádiu 1.
 
Co děláš proti šedi?
No někdy je to hodně těžký, poslední dobou mi začaly dost růst šedivý fousy... A když se člověk nechce holit, tak se nedá dělat nic.
 
Kde Jirku Buriana můžete vidět a slyšet: 
29.10. – BEEFEATER MIXLDN, Štencův dům, Praha 1 (barmanská soutěž, Charline One & Jan 2, DJ Jiří Burian) 
FB událost: https://www.facebook.com/events/985055368217689/
 
14.11. – Republic of Two, první koncert v ČR s technologií Silent Disco, Palác Akropolis
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2Nljzpx48GA
 
2.12 - velká vánoční show Kapitán Demo, Roxy. 
FB událost: https://www.facebook.com/events/1134626059885258/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.