Share |

Anketa o módě a stylu: S Bárou, která tvoří keramiku pod značkou Ema Mamisu

foto: archiv Báry

Bára Diduchová pochází z Kamenického Šenova. Z městečka, ve kterém je nejstarší sklářská škola v Evropě. Přesto se nakonec po absolvování gymnázia v České Lípě rozhodla jít znovu na střední školu do 200 km vzdálené Bechyně, kde v roce 2000 absolvovala obor výtvarné zpracování keramiky a porcelánu. Poté vystudovala výtvarnou výchovu na pedagogické fakultě UK v Praze, kde nakonec zůstala. Před necelým rokem se začala věnovat keramice profesionálně. Tvoří pod značkou Ema Mamisu.
 
Vaše definice módy a stylu?
Móda je podle mě neustále se měnící proces, kdy někdo něco vymyslí a ostatní to v různé míře následují. Styl je vyjádření osobnosti, charakteru. Je to určitý rukopis v obecnějším slova smyslu.
 
Co máte nejraději na své práci?
Realizování nových nápadů, otevírání pece a ze všeho nejraději odpočívám po dobře odvedené práci.
 
Jak si dobíjíte baterky? 
Klábosením s kámoškama. Když si spontánně zajdu na jedno a následně se vracím v pozdních nočních hodinách. A hlavně dlouhým ničím nerušeným spánkem.
 
Co vás zaručeně potěší?
Když se manžel upřímně směje mým průpovídkám. Když mi někdo po dlouhé době dá vědět, že rád používá mé nádobí. Když v peci není žádný zmetek. Když mi dojde, že se svět nezhroutí, protože mám jeden den volno.
 
Co děláte proti šedi?
No něco snad jo. Asi hlavně keramiku.
 
 
https://www.facebook.com/EmaMamisu
http://www.fler.cz/ema-mamisu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.