Share |

Anketa o módě a stylu: S Ivetou Pichlovou, učitelkou jazyků na ZŠ

foto: archiv Ivety Pichlové

Iveta Pichlová (31 let) miluje svou práci. A to je krásné! Jejím posláním je vzdělávat budoucí generace. A to je sakra zodpovědná práce! Iveta učí již téměř jedno desetiletí na jedné pražské základní škole s rozšířenou výukou jazyků. Přestože je single, stále věří na osudové setkání se svým budoucím partnerem. Miluje a ctí své rodiče, kteří jsou již v důchodu a kterým je vděčná za mnohé.
 
Vaše definice módy a stylu? 
I když je móda a styl pro mě „španělská vesnice“, snažím se být alespoň trochu „trendy“. Každé ráno se snažím sladit své oblečení s doplňky, především s bižutérií. A jsem pak velmi ráda, když mě někdo v práci pochválí :-). A styl? Nejsem sice žádná módní ikona, ale snažím se jít s dobou a mít svůj vlastní styl.

Co máte nejraději na své práci? 
Nejraději mám práci s dětmi. Být učitelkou byl můj sen od malička. A tak jsem si za tím šla a podařilo se to! Učím již osmým rokem a stále mě to baví. Kolegyně se mě často ptají, kde stále beru svou „vyzařující energii“. Myslím si, že mi ji dodávají právě moji žáci. I když z okolí často slýchávám, že učit na druhém stupni ZŠ musí „být za trest“, já takovou zkušenost nikdy neměla. Asi mám štěstí na žáky :-).

Jak si dobíjíte baterky?
Jednak si baterky dobíjím v práci, jednak ve svém volném čase. Ve škole mě pozitivně naladí, když vidím, že se žáci na mé hodiny těší, že mají zájem o jazyky, které vyučuji. Myslím si, že jazyková výuka je čím dál tím potřebnější, a tak se snažím dávat svým žákům maximum. Zároveň od nich očekávám, že se oni o to maximum budou pokoušet také. Mimo školu se dobíjím jízdou na chopperu Kawasaki a v autě, protože miluji řízení. Ráda také čtu, poslední dobou mě nadchly moderní ságy, a to tak, že jsem během letních prázdnin přečetla sedm několikasetstránkových knih. A taky miluju cestování, na které mám „bohužel“ čas jen o prázdninách.

Co vás zaručeně potěší? 
Každý kilogram, který shodím :-).

Co děláte proti šedi?
Snažím se pravidelně chodit s přáteli za zábavou do víru velkoměsta. Miluji tanec, taneční hudbu a lidi, kteří se mnou uvolněně tancují, a to i bez alkoholu. I když mám dávno po studiích, která mě stála dvacet let života - od ZŠ až po několik VŠ :-), stále se jazykově vzdělávám a navštěvuji různé kurzy a semináře. Vůbec mi nevadí, že některé probíhají o víkendech. Nemám zatím svou vlastní rodinu, takže nejsem ničím limitována.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.