Share |

Zrní + Poletíme? si konečně zahrají společně ve tříhodinovém dvojkoncertu

foto: PR

Zrní pokřtí vinyl a remix. Poletíme? se chystají natáčet novou desku. I proto bude jejich tříhodinový dvojkoncert zážitkem. Ačkoliv žánrově odlišní, touží spolu hrát již dlouho, což se jim podaří 25. září od 20:00 v pražském Lucerna Music Baru. Repete se odhraje 15. října na brněnské Flédě.

 

Vinyl Soundtracku ke konci světa, který ocení především skuteční fanoušci Zrní, vychází v limitované edici 500 kusů. O vydání černé placaté desky uvažovala kapela již dlouho: „Vinyl se nám líbí jako artefakt. Je to pěkně po staru, pořádná věc. Taky je krásnej ten hutnější teplejší zvuk, a k tomu ten rituál, když se spustí jehla na desku.“
 
Na remixu zazní Lenka Dusilová
Součástí vinylu bude i kód pro stažení remixu desky. „Byl to nápad našeho dvorního zvukaře, kamaráda Karla Štula, který toužil některý věci z desky předělat po svym, elektronicky. Teď čekáme, s čím se vytasí.“ Samotný remix pak bude prodejný v elektronické podobě na stránkách Supraphonline.cz a všech známých internetových obchodech s hudbou jako například iTunes apod. Záměrem staronových skladeb bylo zanechat původní ojedinělou atmosféru alba, avšak za použití poněkud odlišných hudebně-výrazových prostředků. „Celková nálada remixového alba bude  "tanečně-ambientní", některé harmonie a struktury budou pozměněny, v písni Hýkal zpívá Lenka Dusilová, která mi ke kapele Zrní tak nějak sedí“ říká zvukař a producent Karel Štulo. Realizace probíhá ve studiích Faust Records v Praze. Kromě vinylu a remixu vyjde na CD a v elektronické podobě reedice prvního alba Voní (2009).
 
Poletíme? míří do studia. Na cestu se jim složili fanoušci.
Zrní si pozvali na křest duši spřízněnou, svoje kamarády, hravé Poletíme? - turbo šansonisti, kteří začínají hned následující den nahrávat čtvrtou desku, na kterou kapela vybrala částku 200.000 Kč od fanoušků prostřednictvím serveru Musiccluster.cz.
Zatímco Zrní vinylem symbolicky uzavírají jednu epochu, Poletíme? novou deskou otevírají tu svoji. Producentsky jim budou radit bratři Škochové (Chinaski), v jejichž studiu bude natáčení i probíhat. „Deska bude posazená více na piánu, pro nás typického nástroje banja výrazně ubyde,“ říká kapelník  a textař v jedné osobě Rudolf Brančovský a dodává: „Deska bude tiše věnována mé zesnulé přítelkyni, protože většinu milostných písní jsem napsal právě pro ni nebo o ni.“
 
Funguje nám to spolu
„I oni i my děláme hudbu po svym, po svý dráze, v češtině, taky jsou tlupa a sebranka a ač to berem každej trochu z jiný strany, vlastně myslim, že řikáme něco dost podobnýho, že se dobře doplníme…a nakonec poslední společnej koncert skončil někdy k ránu, když náš Ondřej usnul s harmonikou na hrudi na parketu. Takže nám to funguje,“  říká zpěvák kapely Zrní Honza Unger.

Co dodat? Lístky jsou k dostání v obvyklých předprodejích za 200 Kč + poplatky nebo přímo na pokladně Lucerna Music Baru. V den koncertu budou stát 250 Kč.
 
www.zrni.cz
www.poletime.info


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.