Share |

The Wedding Present (opět) na Sedmičce: Nádhera!

foto autorčin mobil

Weddoes, zásadní kytarovka přelomu 80. a 90. let, odehráli skvělý koncert ve studentském klubíku.
Wedding Present nebyli nikdy hvězdy. Civilní kytarová kapela s procítěnými lovesongy okouzlila Johna Peela a melancholické duše na mnoho let a vždycky měla stabilní základnu britofilních příznivců, ale nikdy se jim nestal opravdový průlom do světových hitparád. Což nikomu neva a jejich současným koncertům, postaveným na starých písničkách, to dodává na jistém spiklenectví.
Neskandální, nefrontmanovitý frontman David Gedge se svou kapelou před několika lety obnovil intenzivnější koncertní činnost. Nejdřív objeli svět s materiálem ze starých alb a pak opatrně vysunuli album nové - moudře na něm ale nestavějí setlisty svých shows.
I jejich v pořadí už druhý koncert na Sedmičce byl hlavně o písničkách ze starších dob - hrálo se hodně z desky Seamonsters a skladby jako Dare a Suck vyzněly nádherně. Wedding Present (jako by) přišli s postojem "Jo, jsme už staří, už nikdy nebudem stars, hrajem v obskurním klubu pro pár lidí - no a co? Máme super písničky, pojďme si to užít." Podobně to bylo už i minule na Starhově, i na koncertě v Lucerna Music Baru, ale tenhle byl tak nějak nejlepší. Každé slovo bylo procítěné, každé brnknutí mělo smysl, dohromady to mělo hroznou emocionální sílu a prostě to fungovalo - na mladé Brity i na čtyřicátníky z Prahy. Magické momenty se někdy dějí v nečekanou chvíli a za tenhle večer jich pár proběhlo. Všechna čest.
 
The Wedding Present, 5. 10. 2012, klub 007, Praha


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.