Share |

Vyzkoušeli jsme: Nová vůně Burberry Body Tender

foto Burberry

Burberry má novou vůni, jejíž tváří je "it girl," modelka Cara Delevingne.
"Burberry Body Tender spojuje uvolněnou hravost klasické Burberry holky s energií Londýna," praví se v tiskové zprávě. Má jít o lehčí verzi vůně Burberry Body. To je hezké povídání, ale je tomu skutečně tak? Vyžádali jsme si od Burberry flakon na test.
 
Jak se to jmenuje: Burberry Body Tender
Co to je: Parfémovaná voda
Jak to vypadá: Velká růžová lahvička ze skla, ozdobená růžovou stuhou. V prodjei jsou objemy 85, 60 a 35 ml.
Voní to? Ano. Na to, že má jít o lehčí verzi minulé vůně, to není ale vůbec light vonítko, ženštější teplé tóny převažují.
Kde se to sežene: V parfumerii.
Co v tom je: Jasmín, růže, citron, santal, pižmo, cashmeran (syntetická molekula s těžkou vůní), alkohol, voda.
Jak se s tím zachází: Jako s jinými vůněmi, a nepřehánějte to s množstvím - je docela intenzivní.
Co to dělá: Voní to příjemně, i když popis idey celého parfému k vůni nesedne. Vůně "ovlivněná tepem Londýna" a s mladičkou modelkou coby tváří kampaně, notabene v lehké verzi, nevypadá úplně jako tahle těžká, sladká, pižmově-růžová voňavka, která bude super pro smyslnou ženu nad padesátnnebo aspoň 40. Podle tvůrců má Body Tender ukázat "lehčí a jemnější tvář dívky Burberry," ovšem pokud je tohle o lehkosti a jemnosti, tak je protišedi čínská váza. Proklamovaná "přirozenost" jde přímo proti cashmeranu, který působí těžce, a ve spojení s růží je i přes několik moderních ingrediencí trochu retro.
Tahle vůně mluví o tajemství, drahých kožešinách, nočních výletech, utajených rodinných záhadách a tutlaném milenci před dvaceti lety. Nepůsobí luxusně a nedostupně, spíš jako by cosi skrývala. Má v sobě něco, kvůli čemu si člověk přivoní znovu a znovu, zvědavě a docela potěšeně.
Verdikt: Pro milovníky těžších pafrémů zajímavá novinka. Stojí za přivonění.
Doporučujeme? Ano, ale pokud jste ve věku Cary, tak spíše pro vaši tetu nebo babičku.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.