Share |

Vyzkoušeli jsme: Eshop anglické oděvní firmy Dorothy Perkins

foto JK

Byli jste někdy v Británii? Asi jste nepřehlédli obchody s oblečením značky Dorothy Perkins.
Je to levný řetězec, cenově i kvalitou zhruba kolem H&M, Marks&Spencer a Orsay. Nabízí hodně široký sortiment, a to i velikostní (až do č. 22, což je naše č. 50) a aktuální střihy. Mají i celou linii oblečení pro drobné postavy. Chodí sem mládež i tetky a vyberou si všichni. Super-aktuální a výstřední oblečení není doménou značky, ale najdete tu i bláznivější a zářivější věci.
Dorothy Perkins je levná firma, od které nelze čekat zázraky. Nicméně má velmi slušný sortiment.  Za pochvalu stojí spousta jednoduchých triček a dalších základních kousků bez nesmyslných potisků a za pár šupů (jedno se dá koupit za 5 liber i levněji).
DP má obchody i eshop, dováží se i k nám. Na www.dorothyperkins.com můžete klikat a vybírat pěkně dlouho, zajímavá je možnost třídění do kategorií - procházet lze i podkategorie a koukat tak třeba jen na "šaty pod 10 liber" nebo "růžové legíny velikosti 12", což velmi usnadní výběr. U položek je uvedeno materiálové složení, je možno prohlížet i detaily fotografií.
Vyzkoušeli jsme to - poštovné se nezdálo být přehnané a výběr byl příliš velký na to, aby člověk odešel jen tak.
V redakčním testu uspěla Dorothy velmi slušně.
Platba proběhla přes Paypal a v pořádku. Za čtyři trička, dvoje úzké kalhoty a jedno úpletové sáčko chtěli 93 liber, dalších 6 stálo poštovné. 99 liber je něco pod tři tisíce, což je za sedm věcí nízká částka.
Objednávka odešla 17. ledna, kurýr ji přivezl 24. ledna (rozvoz zajišťuje firma DPD, takže předem volají, dá se dohodnout místo doručení a odpadají tanečky s Českou poštou). Oblečení bylo celkem ledabyle naházené v plastovém obalu a jednotlivé kousky ještě v igelitových sáčcích - pro daný účel to stačilo, ale žádná krása to nebyla.
Věci odpovídaly fotkám z obchodu i zadané velikosti. Materiály také v pořádku, i když je dost znát, že se výrobce snaží stlačit cenu co nejníž a pokud si potrpíte na trička z kvalitní, pěkné bavlny, musíte jinam - za 4,50 libry / 136 korun takové ale nekoupíte. 
Finální verdikt: Vše v pořádku, kvalita i balení odpovídají nízké ceně. Dorothy Perkins je dobré rozšíření sortimentu a rozumná alternativa k "háemku". Pokud máte omezený rozpočet a chcete něco nového na sebe, vyplatí se na tenhle web aspoň podívat.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.