Share |

Vyražte na snowboardové závody Volcom Peanut Butter and Rail Jam

foto Volcom

Volcom Peanut Butter and Rail Jam (PBRJ) je série amatérských snowboardových závodů, které probíhají v řadě zemí celého světa. PBRJ má zcela jiný formát než klasické snowboardové závody.

Český závod burákového másla a džemu na zábradlí se pojede již posedmé a to v sobotu 18. února ve snowparku na Horních Mísečkách u Špindlerova Mlýna. Kromě Čech se závodí také ve Švýcarsku, Norsku, Španělsku, Itálii, Polsku a v dalších mnoha zemích.

Závodu se může zúčastnit kdokoliv. Startovné se neplatí. Při registraci každý jezdec dostane startovní číslo, které si po skončení závodů vymění za originální Volcom triko s motivem závodů. Jídlo i pití je po celý den pro závodníky zdarma. Spousta dárků  je připravena nejen pro jezdce, ale i pro diváky.

Závod se pojede stejným systémem jako tomu bylo v minulém roce, ve snowparku budou rozmístěny 3 překážky vedle sebe, které vytvoří rail zónu, kde si jezdci během každé jízdy vyberou jednu ze těchto překážek. Systém tří railů vedle sebe se v minulém roce osvědčil, a dle očekávání se potvrdilo, že závod získá na větší energičnosti, a tím se i pozvedne větší závodní atmosféra. Všichni jezdci totiž budou zase jezdit společně, a každý bude mít možnost odjet dost pokusů, aby mohl předvést to nejlepší. Závodníci jsou rozděleni do skupin (tzv. heatů) po 15-20 jezdcích, a každý heat se jede jako jam, který trvá 20 minut. Tři rozhodčí, kteří kontrolují každý svojí překážku hodnotí pouze povedené, ustálené a odjeté triky.
Závodí se ve čtyřech kategoriích – kluci do 15 let včetně, kluci nad 16 let, holky a otevřená kategorie PRO. První tři kategorie by měli představovat amatérské závodníky a poslední tzv. otevřená kategorie by měla případně zastupovat profesionální ridery, kteří budou mít chuť si také zazávodit. Vítězové ze všech kategorií se mohou těšit na spoustu věcných cen.

Tři nejlepší jezdci z obou kategorií a nejlepší holka se kvalifikuje na evropské PBRJ finále, které se koná 31. března 2012 ve franzousckém Avoriaz. Na evropském finále budou mít vítězové z Čech možnost se poprat o hlavní cenu v podobě free ticketu a letenky na celosvětové klání PBRJ, které proběhne v jako každý rok v USA, a pro tento rok je vybrán na světové finále legendární kalifornský resort na Mammoth Mountain.

Časový harmonogram akce/ program:
Registrace a trénink: od 10:00 hod
Začátek závodu:
Kluci do 15 let včetně: od 11:30 hod
Holky od 12:30 hod
Kluci nad 16 let : od 13:30 hod
Otevřená kategorie: od 14:30 hod
Finále od 15:30 hod
Vyhlášení vítězů: od 16:00 – 16.30 hod

Občerstvení a barbecue grill pro jezdce bude připraven od 12.30 hod

Registrujte se na : office@mysticskates.cz
Více informací na : www.volcom.com

See you on the hill!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.