Share |

Visací zámek oslaví 29 let i na Flédě

 

Konec roku je pro kapelu Visací zámek tradičně sezónou mimořádných koncertů. Bylo to totiž právě v prosinci roku 1982, kdy se dali Visáči dohromady. Jejich 29letá historie je o to úctyhodnější, uvážíme-li skutečnost, že celou tu dobu hrají v nezměněné sestavě. Tím se může pochlubit jen málokterá kapela.

 

Letos má Visací zámek ovšem ještě jeden důvod k oslavě, a tím jsou blížící se kulatiny kapely, neboť v příštím roce osloví svoji třicítku. Kapela je právem považována za jednoho z pionýrů punku na českém území. Společně přežili téměř tři desetiletí, dva zcela odlišné režimy, devět řadových alb, dvě kompilace, sedm videoklipů a započali druhou tisícovku koncertů.

 

I přes svoji dlouho historii si však kapela dokázala udržet zájem nových generací, To, že dokážou stále přitáhnout nové publikum, jasně potvrdili např. skladbou Známka punku, jejíž videoklip má v současné době přes milion zhlédnutí na YouTube. 

 

Kapela Visací zámek má na české scéně zkrátka výsadní postavení a pro mnohé se stala synonymem českého punku, který, alespoň v podání Visacího zámku, má rozhodně daleko od smrtelné postele.

 

Více informací na:

http://www.visaci.cz

http://fleda.cz/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.