Share |

Uzi & Ari přivezou do Prahy indie pop (nejen) pro fanoušky filmů Wese Andersona

foto: pořadatel akce

Indie pop a filmy hollywoodského solitéra Wese Andersona. Ptáte se, jak to jde dohromady? Odpověď nabízí americká kapela Uzi & Ari, která zahraje v úterý 26.11. v pražském klubu 007 Strahov. Součástí večera bude i promítání Andersonova filmu Taková zvláštní rodinka (The Royal Tenenbaums), ve kterém našla skupina inspiraci pro svůj název.

Zakladatelem a jediným stálým členem Uzi & Ari je Ben Shepard. Narodil se sice v Texasu, za svůj domov ale považuje mormonskou metropoli Salt Lake City, kam přesídlil po dvouleté misijní činnosti v Santiagu de Chile. Tady taky v roce 2003 vznikla první podoba kapely, o rok později Uzi & Ari debutovali deskou Don't Leave In Such A Hurry. Po svém na ní zpracovali nejrůznější inspirační zdroje posbírané ze všech koutů americké i britské nezávislé hudby. Své si tu najdou příznivci Radiohead, pohrobků grunge, jako jsou Pavement či The Van Pelt, i postrockerů typu Mogwai.

Na následujících deskách It's Freezing Out (2006) a Headworms (2008) Shepard & spol. opustili rockové vody a přes experimenty s elektronickou hudbou se propracovali k folkem šmrncnutému indiepopovému výrazu připomínajícímu například Tunng nebo The New Pornographers. V sestavě Uzi & Arise objevili kupříkladu hráči na housle či dechové nástroje, v jednu dobu měla kapela dokonce deset členů.

Pražskému publiku se už jednou představila, a to v roce 2009, kdy na Sedmičce předskakovala svým krajanům O'Death. Tentokrát se na stejné místo vrací v roli headlinerů. V koncertní sestavě bude kromě principála Bena Sheparda houslistka Sarah Koenig Plonskier a bubeník Kyle Courcy (ex-Arms and Sleepers), těšit se můžete rovněž na projekce z dílny vizuálního umělce, hudebního producenta a DJe Jonathana Higleyho, známého ve světě elektronické hudby prod pseudonymem // [shsha].

Aktuální turné Uzi & Ari nese přívlastek rozlučkové, Shepard se totiž nadále hodlá věnovat jen své nové kapele YEYEY. Na pražském koncertě by měly kromě jiných zaznít i písně z připravované debutové desky YEYEY s názvem I'm Not Your Mystic. Večer zahájí dreampopový písničkář M a y e n, což je pseudonym bývalého kytaristy skupiny Deaths Lukáše Vydry. Ten vystoupí ve dvojici s Lukášem Klavrzou z indiepopových Daydream Nation. Zkrátka a dobře – půjde o rozlučkový večírek jako víno, na kterém byste neměli chybět!
 
 
událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/622088001176772
událost na Last.fm: http://www.last.fm/event/3689153+Uzi+-+Ari+%28US%29+-++M+a+y+e+n++%28CZ%29
událost na Songkick.com: https://www.songkick.com/concerts/18375039-uzi-and-ari-at-007-strahov


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.