Share |

Urban Expedition - výprava za zajímavostmi ze světa designu a životního stylu

foto: Urban Expedition

Urban Expedition je unikátním kreativním projektem spojujícím současný velkoměstský životní styl s designem, architekturou, řemeslem, gurmánstvím a v neposlední řadě s cestováním a filmem.

Sérií krátkých dokumentů z evropských metropolí nás provede tým publicistů, teoretiků a filmařů, kteří připravili jedinečný výběr zajímavostí ze světa toho nejlepšího designu a životního stylu.

Rozhovory v ateliérech špičkových tvůrců, degustace v těch nejzajímavějších restauracích posledních let a návštěvy prestižních galerií, muzeí a concept storů pak doplní reportáže o jedinečných architektonických skvostech nebo záběry z běžně nedostupných dílen a manufaktur produkujících vysoce kvalitní nebo kultovní výrobky. Během dvanácti dílů tak vznikne originální série reportáží z evropských metropololí určená pro všechny, kteří si při svém cestování nevystačí pouze se svými klasickými cestovními průvodci.

Projekt v sobě spojuje tradici velkých expedic předminulého a minulého století. Jejich vizualitu a atmosféru spojuje se současným zájmem o styl, design, architekturu nebo módu. Urban Expedition tak vzdává hold cestovatelům průkopníkům, starým kufrům polepených samolepkami navštívených hotelů, ale i tradiční a současné evropské kultuře.

Během září a října bude expedice mířit do tří metropolí: Mnichov, Milán a Paříž, které tým Urban Expedition podrobí pečlivému kurátorskému výběru a připraví pro diváky nečekaný koktejl zajímavostí ze světa designu, architektury, módy, stylu a kultury.

V roce 2012, kdy celý projekt startuje, expedice mimojiné navštíví modernistický skleněný dům či unikátní řemeslné dílny v Paříži, muzeum BMW nebo designéra Konstantina Grcice v Mnichově a konečně módní a designérskou scénu v Miláně. Chybět nebudou ani reportáže ze starobylé dílny na luxusní deštníky nebo unikátní stavba brazilského architekta Oscara Niemeyera na předměstí Milána.

V následujícím roce 2013 čeká tým Urban Expedition několik dalších cest do evropských metropolí včetně Barcelony, Londýna, Amsterdamu, Lisabonu nebo Helsinek. Kromě reportáží z jednotlivých měst se též připravuje větší expedice napříč celou Skandinávií.

Z prvních třech cest přiveze tým redaktorů video materiál, z kterého vzniknou výsledná reportážní videa. Sledovat hotová videa i dílčí fotografické reportáže, blogy či scény ze zákulisí a příprav můžete už nyní na www.urbanexpedition.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.