Share |

Uličníci: Naděje pro šedé ulice pražské!

www.ulicnik.cz

Vzniklo nové hnutí pro Prahu barevnější a rozmanitější!
 
V sobotu 22. září vyrostou v pražských ulicích v rámci festivalu Zažít město jinak barevné pouliční stojany, na kterých se budou moct vyjádřit k rozvoji své čtvrti například obyvatelé Braníku, Letné, Strašnic, Karlína, Libně nebo Vinohrad.
 
Uličníci v akci
 
Někdy stačí minuta přemýšlení o tom, jak by se dalo vylepšit místo, ve kterém žijeme. Každý dobrý nápad může spustit velké změny. Projekt iniciativy ulicnik.cz Minuta pro město umožňuje přemýšlet o změnách nahlas. Kolemjdoucí budou moci na pouliční stojany na barevných post-it papírcích napsat, co mají rádi na čtvrti, ve které žijí, pracují nebo je zajímá (prima sousedy, velký park nebo pekařství s dobrými rohlíky).
 
Na zdi si budou moci i postěžovat a upozornit na vše, co jim vadí a trápí v jejich okolí (rozbitý chodník, chybějící přechod nebo plány na nové stavby, které nikdo nechce), a přijít s nápady, jak dané místo oživit, zlepšit, zkrátka jak by mohlo být svým občanům více prospěšné. Lidé také mohou dopředu poslat podněty prostřednictvím emailu info@ulicnik.cz. Ty nejlepší z každé festivalové zóny vyhrají uličnické tričko!
 
Po skončení festivalu uličníci všechny podněty zpracují a seznámí s nimi radnice příslušných městských částí.
 
Kdo jsou uličníci?
 
Prostřednictvím webových stránek www.ulicnik.cz chce komunita uličníků stojících za projektem sbírat podněty, jak město učinit barevnější a rozmanitější, a vybudit k zájmu o veřejné prostory i ty, kteří jim dosud svoji pozornost nevěnovali.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.