Share |

Tip na studentskou výstavu vědeckých fotografií

foto: pořadatel akce

Do 11.3. 2017 můžete shlédnout výstavu vědeckých fotografií ve vstupní hale Národní technické knihovny. /GALERIE/

Studenti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze vystavují výběr vědeckých snímků z chemických laboratoří. Výstavu s názvem Vzorek č. 13_0216 pořádá studentský spolek UNI ART. Studenti chtějí poukázat na estetickou stránku přírodních věd.
 
Při sběru materiálů na tuto výstavu jsme se zaměřili na krásu samotných laboratorních výstupů jako na druhotnou vlastnost vědeckého materiálu, který v první řadě slouží vědci jako informace,“  říká k výstavě hlavní organizátorka a zároveň zakladatelka spolku Viktorie Čermochová. Snímky jsou posbírané z laboratoří napříč celou univerzitou a návštěvníkům nabídnou pohled na svět skrze objektivy mikroskopů.
 
UNI ART je studentský spolek Vysoké školy chemicko-technologické. Studenti jej založili začátkem minulého roku s cílem rozšířit kulturní a společenský život na škole. Organizují hudební a divadelní akce, pomáhají s umělecky zaměřenými projekty a snaží se co nejvíce zapojit studenty školy. Dlouhodobým cílem spolku je navíc propojovat vědecky vzdělané studenty se studenty uměleckých oborů z jiných vysokých škol a přispět tak k jejich vzájemnému obohacování.
 
Paralelně s výstavou budou k vidění i nejlepší snímky z fotosoutěže Svět (je) chemie, kterou každoročně pořádá VŠCHT pro studenty středních a vysokých škol.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.