Share |

Telegraf z Meetu: Mykki Blanco

Taková normální černá transka.
foto: autorka

Básník, rapper, performer, homo, transvestita a model. Mykki Blanco toho má rozjetého hodně a své první pražské vystoupení neodfláknul.
 
Nepřišlo na něj moc lidí. V době plánovaného začátku koncertu snad padesát, pak odkadem sto a něco. Nepočítala jsme je, koukat na pódium bylo zábavnější. Po DJ Tucovi (Zebrakatz dobrý!) přišlo, v paručce, blejzříčku a adidas teplasech, tohle neskutečné stvoření.
Vizuálně něco mezi Jamesem Brownem a GP Orridgem - než si sundalo tu paruku (pak se to plynule, přes extempore s čerou lacinou push up práskačkou, změnilo na hošu z posilky). Pohyby něco mezi Beyoncé a boxerem (ne tím psem). Hudebně mezi trapem, rapem a popem (citace Basement Jaxx, zmínky o popových divách). Zábavná show plná všelijakého dramatického vzpínání a lascivnosti - ale všechno s jakousi lehkostí a svižností a ne snad přímo vtipem, ale aspoň jakýmsi nadhledem. 
 
Byla to zábavná hodinka - naprosto současný zvuk, slušně rozjetý výrazný performer a lidi, co se nenechali zahanbit: tak třetina (=ti, co nebyli hipsteři) skončila na pódiu. Holky ho milujou se stejnou nepochopitelnou přilnavostí, jako zbožňujou ty divnolidi vystupující na travesti show, ale aspoň u toho dneska večer poslouchaly něco lepšího než Zagorku. Sranda 2013.
 
Mykki Blanco, Praha, Meetfactory 31.5. 2013
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.