Share |

Sifon čaroval, WWW magnetizovali magií

Kterak anatomický neurobeat sekyry v Rock Café roztančil
WWW
LFS / protisedi.cz

V podzemí Rock Café se zkraje tohoto týdne odehrál koncert nezařaditelných, nadžánrových, ceněných, a přitom stále tolik nedoceněných WWW. Charismatické trio (Sifon, Milesa, DJ Brainy Thug) si v srdci znovuotevřeného prostoru pohrálo s těly svých předešlých alb - Neurobeat (2006) a Tanec Sekyr (2009). Sifon navíc avizoval vydání nové studiové nahrávky a konečně, z úterního večera vyjde také nový dvojdisk – živý záznam.

PŘÍŠTĚ PROSÍM BEZ VEJŠEK

Před příchodem WWW na scénu se o zábavu staral DJ Vejška a velice slabá hudební produkce jen násobila natěšení na samotná wéčka. Devátá odbyla. A pak to přišlo. Pátý element tohoto světa, Sifon, postupně odhalil podobu nové tváře WWW, podobu kvarteta nových singlů. Zdatně mu při svlékání wéček sekundovala i jeho půvabná, neméně půvabně zpívající žena – Milesa Anděra Zrnić. A za gramci vládl DJ Brainy Thug, tentokráte již plně ve formě.

RÁJ ZAČÍNÁ TAM, KDE PEKLO KONČÍ

Jako první skladbu WWW naservírovali Karamel, neuzdravitelný to cukr, jehož skupenství se různorodě transformovalo jednak rezonujícími těly plného sálu Rock Café, a take endorfiny, jež se během Sifonovo šou vyplavovaly.

Pozadí pódia artisticky dokreslovala videoprojekce, která sváděla stojící i hýbající se oči k tanci mezi tahy štětcem Lubomíra Typlta. Rozumějte autora těxtů, stojícího v pozadí scény. Umělce, který ovládl čas i prostor a plně mu k tomu postačil jen štětec a pero.

Při Lexikonu Sifon celý pozdemní sál odzbrojil beatboxem a akrobatickými polohami hlasu, v Tanci sekyr odkryl oprášenou dovednost svých prstů na klávesách a začátek Pikoly probudil v lidech zvířata, bušením na elektrické bicí. Animální performance made by WWW.

“Srdce se vleče v trajektorii gravitačních drah”. A od půlky koncertu se objevuje kvartet nových drah. A o tom zase třeba na podzim…

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.