Share |

Shape & Vision - páteční večírek s přesahem

logo akce

Móda a architektura, diskuze, komentované projekce, komentáře teoretiků, talentované tvůrčí osobnosti. Pilotní večer SHAPE & VISION se uskuteční 16. listopadu v ROXY/NoD jako třetí z řady pravidelných večírků Děláme vlny. Večer připravují Veronika Ruppert a Adam Gebrian, redaktoři pořadů Modeschau a Bourání na Radiu Wave, kteří si pozvali hned několik významných hostů, mezi nimi třeba designéra Maxima Velčovského nebo historičku módy Janu Máchalovou.

SHAPE & VISION představuje módu a architekturu jako výraz myšlenky a fascinace. Otevírá světy, které poutají pozornost současných mladých módních tvůrců a architektů. Přináší diskuse a komentované projekce vybraných architektů a módních designérů, komentáře teoretiků z oboru a setkání s talentovanými tvůrčími osobnostmi. Večery Shape & Vision vznikají v dramaturgii módní redaktorky Veroniky Ruppert a architekta Adama Gebriana a v produkci Radia Wave a NoD. „Chtěla bych česká média i veřejnost probrat k aktivnímu vnímání kvalitní autorské módy. Upozornit na myšlenky a inspirace současných talentovaných návrhářů a představit je v kontextu historie a současnosti. Chtěla bych, aby se o tu módě přemýšlelo jako o mnohovrstevné výpovědi o hodnotách, snech a obavách lidí, kteří ji tvoří a nosí, “ komentuje důvod vzniku večerů Shape & Vision Veronika Ruppert.

Hned první večer uvede několik zajímavých hostů.  Za pořad Modeschau to budou Awkward, kteří představí oděvní kolekci inspirovanou hrdinkou série The Girl with the Dragon Tattoo a zářivě barevné boty ovlivněné Burianovými obrázky dinosaurů. Mirka Talavašková dorazí s řadou modelů á la slavný gruzínský balet a Kristýna Nováková předvede šaty, které pracují s optickým skládáním barev. Monika Přikrylová uvede oděvní značku Mongol. Vzácný host večera, historička módy Jana Máchalová, bude mluvit o nové gotice v módě, zařadí do kontextu a souvislostí práce prezentovaných návrhářek a představí svou novou knihu.

Hosté Adama Gebriana budou architekt Jaroslav Wertig (A69), úplně první host pořadu Bourání, a designér Maxim Velčovský, který byl prvním (ne)architektem v historii pořadu. Na programu budou dvouminutové sestřihy z těchto dílů a konfrontace názorů na tato jejich už skoro čtyři roky stará tvrzení. Večer se zaměří na část tvorby, která předchází samotnému návrhu. Na podmínky, za kterých jejich práce vzniká. Pochopitelně přijde řeč i na metody a způsoby, jak se dostat do stavu, ve kterém je možné něco smysluplného navrhnout a následně realizovat.

Večer bude zakončený neformální party s DJ setem toho nejlepšího z pořadu Modeschau a playlistů Radia Wave.

Shape & Vision: 16.11.2012, začátek akce: 20:00
ROXY/NoD, Dlouhá 33, Praha 1

Radio Wave ve spolupráci s Experimentálním prostorem NoD připravilo sérii pátečních večírků s přesahem. Hudba, publicistika, móda, design, architektura, exkluzivní hosté, party. Od září do prosince tohoto roku každý měsíc jeden tematický večírek.  Po  Státním převratu zábavnou formou v režii Aleše Stuchlého, Karla Veselého a Pavla Klusáka následoval večer Kruton v Holinkách připravený MaryC z pořadu Kruton a Honzy Bárty z Holinek a Turbanu. Třetím večerem je právě SHAPE&VISION. Závěrem roku pak proběhne vánoční večírek Radia Wave.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.