Share |

Shape & Vision 03: večer komentovaných projekcí o módě, architektuře a jejich vzájemných přesahů a souvislostí

foto: pořadatel akce

Shape & Vision 03, NoD Roxy,8/11/2013
móda, architektura, přesahy, komentované projekce, diskuse

V pátek 8. listopadu od 20:00 se v divadle NoD Roxy uskuteční už třetí Shape & Vision. Večer komentovaných projekcí na téma módy, architektury a jejich vzájemných přesahů a souvislostí. Tradičně půjde o komentované projekce s otevřenou diskusí mezi prezentéry a hosty. 
 
Práci na kolekci, která spojuje textil s betonem, přiblíží mladá návrhářka Mirka Horká. Držitelka Titulu Top Styl Designer a finalistka Shooting Fashion Stars 2013 se s minimalistickou pánskou linií premiérově představila v září 2013 na Prague Fashion Weekend. Společně s Mirkou se představí designéři ze studia Gravelli. To se specializuje na použití materiálu, běžného v architektuře, v interiérovém designu. Gravelli přiblíží práci s betonem od nábytku po módu, doplňky a šperky.
 
Vybrané projekty a hlavně otevřenost přístupu k věci představí architektka Lenka Míková ze studia edit! Lenka je můzou několika českých šperkařů a módu a architekturu vnímá jako rovnocenné obory. "Architektura i móda vytváří určité prostředí, ať už na nás samotných, nebo v prostoru. A zpětně nás ovlivňuje, s tím rozdílem, že špatného oblečení se dokážeme zbavit docela snadno. S budovou je to horší." (citace z rozhovoru na fashionbook.cz)
 
Nejméně mediálně známým hostem bude mladá textilní designérka, Anna Leschingerová. Nepřemýšlí o textilu jako o ploše, ale jako o dalším rozměru těla. Představí práce na hranici fyzické modifikace, ve kterých jako by textilní materiály dodaly lidskému tělu nové tvary nebo jiné skupenství. Anna studuje na UMPRUM a kromě textilu pracuje i s fotografií a videem. Zveme ji jako osobu otevřenou přesahům textilu do jiných dimenzí.
 
V jednání je ještě jeden vzácný host, jeho jméno zveřejníme týden před akcí.
 
Večer Shape & Vision vzniká jako obvykle v produkci a režii Veroniky Ruppert (Modeschau), s podporou Radia Wave a NoD Roxy. 
 
Vstup na událost je volný, pro velký zájem a omezenou kapacitu divadla NoD na 100 sedících diváků je nutná předběžná rezervace na mail veronika.ruppert@rozhlas.cz. Rezervace se uzavírají 7/11/2013 v 15:00.
 
Nejnovější info můžete sledovat na FB události: https://www.facebook.com/ShapeVision


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.