Share |

SanceDetem.cz – odborný rádce rodinám v problémech

SanceDetem.cz
foto: pořadatel akce

Jak řešit potíže dítěte s učením nebo chováním? Jak říci dítěti o problémech ve vaší rodině či o rozvodu? Jaké psychické potíže může dítě mít a jak je řešit? Jak pečovat o dítě vážně nemocné nebo se zdravotním postižením? Jaký vliv má televize na děti? Hledali jste někdy na podobné otázky odpověď?

Vyčerpávající informace k těmto, jakož i k mnoha dalším otázkám nabízí rozsáhlý informační portál SanceDetem.cz, který na začátku dubna oslavil 600 dnů od svého vzniku a dosáhl hranici 150 000 návštěv. Vytvoření portálu iniciovala Nadace Sirius.

Jako matka z vlastní zkušenosti vím, že každý problém týkající se dítěte jeho rodiče velmi trápí, a proto usilovně hledají ta nejlepší řešení a pomoc. Portál Šance dětem uvádí k jednotlivým potížím a situacím nejen ucelené a ověřené informace, ale přináší také tipy na související literaturu a zdroje a hlavně doporučení, kde rodiče najdou pomoc, a to včetně kontaktů na příslušná pracoviště,“ říká Hana Hoffmannová z Nadace Sirius.

Odbornou radu, pomoc i konkrétní životní příběhyzde najdourodiny, které se ocitly v nejrůznějších obtížných situacích,např.kvůli zdravotním či psychickým problémům dítěte, rizikovému chování, partnerským nebo finančním problémům,a dále rodinypečující o dítě se zdravotním postižením či se závažným onemocněním. Všechny články vznikají ve spolupráci spředními českými odborníky, jako jsouPhDr. Jaroslav Šturma, doc. Mgr. PaedDr. Jan Michalík, PhD., PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., doc. MUDr. Bohuslav Mrzena, CSc., a mnoho dalších.

Texty se tak vyznačují odborností, kvalitou a hloubkou vhledu. „Chceme, aby byl portál SanceDetem.cz pro rodiče spolehlivým zdrojem informací a oporou, umožnil jim zorientovat se v problému, který je v souvislosti s jejich dítětem tíží, a pomohl jim rychle a snadno najít adekvátní a účinnou pomoc či řešení,“ doplňuje Hana Hoffmannová z Nadace Sirius.

SanceDetem.cz nabízí navíc každý měsíc hlavní článek na některé aktuální téma, které rodiče zajímá. Jeho součástí je i videorozhovor s odborníkem, infografika, anketa a další informace. V měsíci dubnu je tímto tématem prenatální diagnostika. Zájemci se v obsáhlém materiálu dočtou vše o jejích metodách, úspěšnosti, pozitivech i možných negativech. K dalším hlavním tématům v minulosti patřily například agrese a šikana u dětí, vliv rozvodu na děti či sexuální zneužívání dětí.

Více informací: www.sancedetem.cz, www.youtube.com/SanceDetem, www.facebook.com/sancedetem

Realizátor:
Cílem Nadace Sirius je pomáhat dětem, které neměly v životě štěstí. Nadace hledá systematická a účelná řešení problémů dětí s důrazem na jejich prevenci. Maximálně využívá české a mezinárodní zkušenosti a příklady dobré praxe, spolupracuje s předními odborníky. Za dobu svého působení podpořila nadace řadu projektů zaměřených na ohrožené rodiny a děti, dále také iniciuje kampaň chodicilide.cz.

Více informací o činnosti nadace na www.nadacesirius.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.