Share |

Robert Vano bude hlavním hostem Fotofestivalu v Moravské Třebové

pozvánka

V sobotu 30. června budou od 9,00 otevřeny výstavy Fotofestivalu v Moravské Třebové. Součástí slavnostního zahájení jsou naplánované přednášky vystavujících fotografů. Hlavním hostem třináctého ročníku je světoznámý fotograf Robert Vano. Mottem festivalu pro tento rok je „Příběh jako zdroj inspirace“. 

Letos již po třinácté mají milovníci fotografie, nejen z okolí Moravské Třebové, příležitost navštívit celou řadu fotografických výstav významných českých i zahraničních umělců. Letošním tahounem se kromě Roberta Vana stala jedna z nejvýznamnějších osobností české fotografie Markéta Luskačová nebo dokumentární fotograf a pedagog Evžen Sobek. Mezi vystavujícími je zastoupen i ateliér Reklamní a aplikované fotografie z Fakulty umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Další výstavy zajišťují zejména fotokluby nebo jednotliví autoři nejen z Čech, ale i ze Slovenska. Součástí Fotofestivalu je tradiční soutěž Salón na šňůrách a internetová fotografická soutěž na stránkách www.fotofestivalmt.cz, do níž jsou zapojeny stovky soutěžících. Výstavy budou rozmístěny mezi osmi budovami s navigačním systémem, který bude návštěvníkům festivalu k dispozici. Veřejnosti budou přístupny vždy od 10,00 do 16,00 hodin s polední přestávkou.

Fotofestival se v Moravské Třebové koná pravidelně od roku 2000 a patří mezi nejvýznamnější festivaly fotografií v České republice. Jeho hlavním cílem je představit tvorbu jednotlivců a fotografických sdružení a navázání pracovních, odborných i osobních kontaktů mezi vystavujícími fotografy. Zakladatelem fotofestivalu je Rudolf Zukal, provozovatel Galerie umělecké fotografie, který v roce 2010 zemřel. Organizátorem akce jsou Kulturní služby Moravská Třebová.

www.fotofestivalmt.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.