Share |

Red Bull Letecký den se kvapem blíží - kdo bude v roli porotců? Představujeme...

foto: Milan Cais

Pražský vzdušný prostor bude 22. září 2013 plný pozoruhodných a bláznivých leteckých individuí. Ano, dne 22. září se na Dvořákově nábřeží uskuteční tradiční akce s názvem Red Bull Letecký den. V porotě usedne celkem deset expertů ze světa sportu i showbusinessu.

Vltavu čeká velká show! Budou se na ni prohánět ty nejkreativnější konstrukce, které odborná porota  nechala postoupit do dalšího levelu. A bylo opravdu z čeho vybírat. SuperHéro, Maxipes fík,McKvák a spousta dalších divokých letounů čeká na diváky a především na porotce, kteří finalisty odmění.

Kdo pokoří rekordní 69 metrový dlouhý let? Kdo bude tou nejlepší leteckou posádkou? Kdo vyhraje prize money ve výši 250 tis. Kč?  Již brzy budeme znát vítěze.

Ale kdo bude hodnotit? Kdo se objeví v roli přísného a nekompromisního porotce?  
Je na čase představit specialisty Red Bull Leteckého dne, seznamte se.

Milan Cais – Milan si to dává za bubny a navíc byl odměněn i skvělým hlasem. Jde o bubeníka a zpěváka české oblíbené skupiny Tata Bojs. Málo fanoušků o něm ovšem ví, že se kromě hudební kariéry věnuje i výtvarnictví a sochařství. A co pro něj znamená létání? „Lítání s kýmkoliv a v čemkoliv co vás udrží aspoň chvíli nad vodou je vždycky lepší, než lítání v problémech. To se pak člověk většinou ocitá u dna, ale i od toho je nakonec možný se odrazit...a zase letět, že ano?" odpovídá Milan.

Ben Cristovao – Ben je mladý úspěšný populární zpěvák. Na scéně se nebojí ani lehce provokovat, jeho pozice v  showbusinessu se stále upevňuje. Připravuje nový klip k singlu Stop, který bude překvapivě v rytmu reggae. „Létání je pro mne jeden z nej pokroků lidstva a tak mne baví, že mu můžu vtipnou formou vzdát hold,“ podotýká Ben.

Eva Samková – Eva boduje na sněhu a s velkým talentem brouzdá po českých i zahraničních sjezdovkách. Česká reprezentantka ve snowboardingu v disciplíně snowboardcross se může chlubit několika výraznými úspěchy, mezi které patří i titul mistryně světa. „Pro mne létání znamená super pocit, volnost a občas i strach, když se to zrovna nepovede:)," komentuje šampionka Eva.

Yemi A.D. – Yemi se stal multikulturním českým performerem. Je vyhledávaným tanečním choreografem, ale i režisérem, producentem a momentálně navíc zpěvákem svého nového projektu EQUALS, na němž se podílí celá řada známých českých i zahraničních osobností. „Létám vždy, když zavřu oči…každou noc. Trénuju už dost dlouho, takže dávám různý vruty a vychytávky. Je to fuška,“ říká Yemi A.D.

Vavřinec Hradílek – Vavřinec je doma ve vodě i na zemi. Český vynikající kajakář a slalomista na divoké vodě. Může se pochlubit zcela čerstvým titulem mistra světa. Suverénně se také nominoval na Letní olympijské hry 2012 v Londýně, odkud přivezl stříbrnou medaili.
 
Matěj Ruppert – showman, herec a zpěvák z české slavné kapely Monkey Business. Při svém vystoupení nezatají ani svůj herecký talent. Matěje můžeme vidět i v dalších hudebních projektech, kterým se věnuje jako např. Neruda.
 
Vladimir 518 –Vladimir je znám především jako rapper formace PSH a zakladatel labelu Bigg Boss. Nyní vystupuje i sólově nebo ve spojení s dalšími českými rappery. Věnuje se též tvorbě komiksů, knižní, časopisecké ilustraci. Se skupinou Spam se věnuje audiovizuální tvorbě.

Radka Máchová – před Radkou je třeba smeknout klobouk. Málokterá žena se vrhá do tak odvážných aktivit, ale tahle madam našla svou celoživotní vášeň v akrobatickém létání. Stala se dokonce jedinou ženou, jež vede akrobatickou letku, která je považovaná za nejlepší na světě.

Martin Šonka – Martinova síla je ve vzduchu.  Je odvážný český akrobatický a bojový pilot Vzdušných sil AČR. V sezóně 2010 se stal členem Red BullAir Race.

Tereza Brodská – známe ji z  televizních obrazovek jako herečku  oblíbených českých filmů i seriálů, nicméně i divadelní prkna ji jsou vlastní. Svou hereckou kariéru odstartovala dětský filmem Ať žijí duchové. Za tu dobu se stala dvojnásobnou držitelku filmového ocenění Český lev.
 
Rozhodčí jsou připraveni! Nejen je, ale všechny návštěvníky čeká skvělá show a den plný zábavy, smíchu, ale i překvapení a údivu. Další informace k Red Bull Leteckému dni sledujte na http://leteckyden.redbull.com/cz/cs, www.redbull.cz/leteckyden.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.